Renault DeZir Concept. Γαλλική επιθυμία

Σχετικά άρθρα

Τι και αν είμαστε σχεδόν 3 μήνες μακριά προτού οι πύλες της έκθεσης του Παρισιού ανοίξουν, τα πρώτα concept car που θα κάνουν το ντεμπούτο τους άρχισαν να κάνουν δειλά δειλά την εμφάνιση τους. Η Renault στην έδρα της, θα παρουσιάσει το ολοκαίνουργιο πρωτότυπο DeZir, ένα διθέσιο ηλεκτρικό coupe που δείχνει την νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θέλει να ακολουθήσει η Γαλλική εταιρία στα αυτοκίνητα παραγωγής του μέλλοντος .

Το DeZir από μηχανικής πλευράς εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα κάνοντας το έτσι ένα coupe αυτοκίνητο με μηδενικές εκπομπές CO2. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 110 kW (150 άλογα) με 23 κιλά ροπής και τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου 24 kWh που βρίσκονται κάθετα τοποθετημένες πίσω από την πλάτη των καθισμάτων με αυτονομία 160 χλμ που μπορεί να αυξηθεί κατά 130 χλμ μετά από 20 λεπτά φόρτισης μέσω του συστήματος Quick Drop. Η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα ενώ το συνολικό του βάρος δεν ξεπερνά τα 830 κιλά μιας και αρκετά κομμάτια του είναι κατασκευασμένα από carbon. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 180 χλμ/ώρα.

Από σχεδιαστικής άποψης, το DeZir είναι το πρώτο δείγμα γραφής της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφία που θέλει να περάσει ο νέος επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της εταιρίας, Laurens van den Acker. Η βασική γραμμή της νέας σχεδιαστικής άποψης είναι: ” Να δημιουργηθούν αυτοκίνητα όπου η σχεδίαση τους θα είναι απλή, αισθησιακή και ζεστή και θα έχουν ως στόχο να προκαλέσουν μια αίσθηση συγκινησιακού αισθησιασμού,” όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της εταιρίας.

Εξωτερικά το αυτοκίνητο έχει πόρτες τύπου Gullwing όπου αυτή του συνοδηγού ανοίγει ανάποδα προς τα πίσω, μεγάλες ζάντες 21″, μεγάλες εισαγωγές αέρα, τεράστιο σήμα της Renault τοποθετημένο στο κέντρο. και λεπτά φωτιστικά σώματα. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το ενιαίο λευκό κάθισμα και το φουτουριστικό ταμπλό. Οι άνθρωποι της Renault δηλώνουν ότι: ” Μέσα στο DeZir, νιώθεις σαν να βρίσκεσαι πάνω σε ένα σύννεφο.”

Το πρώτο αυτοκίνητο που θα δεχτεί την νέα σχεδιαστική φιλοσοφία είναι το Clio επόμενης γενιάς όπου θα πάρει σχεδόν αυτούσιο όλο το μπροστά μέρος. Φωτογραφίες, video και δελτίο τύπου στη συνέχεια.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=fCUmioAFNRY

httpvh://www.youtube.com/watch?v=ycGMpjFl-Rs

[Πηγή: Renault]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...