Σχεδόν τρία χρόνια μετά την παρουσίαση του, η δεύτερη γενιά Smart ForTwo δέχτηκε τις απαραίτητες πινελιές φρεσκάδας. Το ανανεωμένο super μικρό και άκρως πετυχημένο αυτοκίνητο πόλης, διαθέτει ένα νέο εξωτερικό πράσινο χρώμα (light green) σε ματ απόχρωση ενώ προστέθηκαν επίσης 3 νέες ζάντες 15″. Οι αλλαγές στο εξωτερικό ολοκληρώνονται με LED φώτα ημέρας ενώ η γρίλια, τα καπάκια των πλαϊνών καθρεπτών και το αλουμινένιο πλαίσιο μπορούν να βαφούν είτε άσπρα, είτε ασημί είτε μαύρα.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές εντοπίζονται στα νέα ποιοτικότερα υλικά, στον νέο πίνακα οργάνων, στην προσθήκη περισσότερον έξυπνων αποθηκευτικών χώρων, στο νέο δερμάτινο τιμόνι, στην προσθήκη κεντρικού υποβραχιονίου ενώ στο επιπλέον εξοπλισμό συναντά κανείς ένα προηγμένο σύστημα πλοήγησης 6.5″.

Κάτω από το καπό, οι κινητήρες έχουν δεχτεί νέα χαρτογράφηση και σε συνδυασμό με την νέα εξάτμιση ο 1000αρης κινητήρας αποδίδει 61, 71 και 84 ίππους. Οι εκδόσεις με τα 61 και τα 71 άλογα καταναλώνουν μόλις 4.2 λίτρα/100 χλμ και εκπέμπουν 97 γρ CO2/χλμ ενώ η έκδοση με τα 84 άλογα χρειάζεται 4.9 λίτρα/100 χλμ και εκπέμπει 114 γρ CO2/χλμ. Τέλος η έκδοση Brabus αποδίδει πλέον 102 ίππους με εκπομπές CO2 119 γρ/χλμ.

Το αυτοκίνητο θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση του Παρισιού τον Σεπτέμβριο και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν αμέσως μετά. Νέο μοντέλο Smart ForTwo αναμένεται στα μέση του 2013 όπου θα είναι και πάλι πισωκίνητο και θα είναι σε συνεργασία με την Renault. Φωτογραφίες και δελτίο τύπου στη συνέχεια.

[Πηγή: Smart]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)