Φωτογραφίες και λεπτομέρειες από το ολοκαίνουργιο 508, τον αντικαταστάτη του 407 έδωσε στην δημοσιότητα η Peugeot. Βασισμένο στο πρωτότυπο 5 by Peugeot Concept που παρουσιάστηκε στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, το νέο οικογενειακό αυτοκίνητο των Γάλλων διαθέτει κομψή και διαχρονική εξωτερική σχεδίαση με την νέα γρίλια να γίνεται σήμα κατατεθέν την φίρμας ενώ τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι καλύτερης ποιότητας από αυτά που είχε ο προκάτοχος του.

Κατασκευάζεται πάνω στο πάτωμα PSA Group 3 που φορά και το C5 της Citroen και σε σχέση με το 407 το αυτοκίνητο έχει μεγαλύτερες διαστάσεις και αγγίζει πλέον τα 4.79 μέτρα μήκος, ενώ η stadion έκδοση τα 4.81 μ.

Πληροφορίες σχετικά με τους κινητήρες δεν έγιναν γνωστοί πέρα ότι θα υπάρχει και υβριδική έκδοση HYbrid4 που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2011 και θα διαθέτει ένα turbo πετρελαιοκινητήρα στο μπροστά μέρος και έναν ηλεκτροκινητήρα στο πίσω που θα παράγουν συνολικά 200 άλογα με την κίνηση να μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς ενώ οι εκπομπές CO2 θα ανέρχονται μόλις στα 99 γρ/χλμ όταν θα δουλεύει και ο πετρελαιοκινητήρας και 0 (μηδέν) όταν λειτουργεί μόνο ο ηλεκτροκινητήρας.

Οι υπόλοιποι συμβατικοί κινητήρες εσωτερικής καύσης βενζίνης και πετρελαίου θα διαθέτουν το σύστημα e-HDi το οποίο εκτός των άλλων περιλαμβάνει το σύστημα start/stop και μπορεί να μειώσει την κατανάλωση κατά 15% σύμφωνα με τους ανθρώπους της Peugeot

Το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο σε sedan και station wagon εκδόσεις και θα παρουσιαστεί επίσημα τον Οκτώβριο στο Παρίσι με τις πωλήσεις να ξεκινούν στις αρχές του 2011. Τα αυτοκίνητα που προορίζονται για την Ευρωπαϊκή αγορά θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Peugeot στο Rennes της Γαλλίας, ενώ αυτά που προορίζονται για την κινέζικη αγορά θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Κίνας

[Πηγή: Peugeot]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)