Η Land Rover έδωσε φωτογραφίες και λεπτομέρειες για το ανανεωμένο Land Randover Freelander 2. Μηχανικά το αυτοκίνητο πλέον διαθέτει τον ολοκαίνουργιο 4κύλινδρο 2.2 λίτρων turbodiesel κινητήρα, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις, 150 και 190 ίππων.

Ο νέος κινητήρας παράγει 2 κιλά περισσότερη ροπή από τον απερχόμενο και έτσι η μέγιστη ροπή ανέρχεται στα 42 κιλά. Στην έκδοση με τα 150 άλογα ο κινητήρας παράγει 165 γρ/χλμ CO2 ενώ χρειάζεται 6.2 λίτρα/100 χλμ.

Ο κινητήρας συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο το οποίο διαθέτει σύστημα start/stop είτε με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρχει και προσθιοκίνητη έκδοση εκτός της τετρακίνητης.

Εξωτερικά οι αλλαγές εντοπίζονται στους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, στα νέα πίσω φωτιστικά σώματα, στις ζάντες 18″ και 19″ και στους νέους χρωματισμούς (Baltic Blue, Fuji White, or Kosrae Green). Στο εσωτερικό αλλαγές δέχθηκαν τα καθίσματα, ο πίνακας οργάνων ενώ στον επιπλέον εξοπλισμό προστέθηκε ένα premium πακέτο το οποίο εκτός των άλλων περιλαμβάνει ηλεκτρικά δερμάτινα καθίσματα.

Η εμπορική του καριέρα θα ξεκινήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο αρχικά στην Αγγλία με αρχική τιμή τις £21.695 (€26.160) ενώ μπορεί να φτάσει έως και τις £35.510 (€42.810). Περισσότερες λεπτομέρειες στο δελτίο τύπου που ακολουθεί

[Πηγή: Land Rover]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)