Hacking τώρα και στα αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

Από την στιγμή που οι υπολογιστές μπήκανε για τα καλά μέσα στα αυτοκίνητα ήταν θέμα χρόνου διάφοροι επιτήδειοι να προσπαθήσουν να βρουν τρόπο ώστε να “χακάρουν” ακόμη και το αυτοκίνητο. Τα πανεπιστήμια του Rutgers και της Νότιας Καρολίνας της Αμερικής ανακάλυψαν ότι κάποιος μπορεί να εισέλθει παράνομα στα ηλεκτρονικά ενός αυτοκινήτου, ασύρματα, μέσω των αισθητήρων πίεσης των ελαστικών, σύστημα το οποίο διαθέτουν σχεδόν όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα.

Οι αισθητήρες αυτοί από το 2008 και μετά, είναι ασύρματοι και μέσω συχνοτήτων ραδιοφώνου μεταφέρουν τις πληροφορίες στο εγκέφαλο του αυτοκινήτου κάθε 60 έως 90 δευτερόλεπτα. Παρότι η ισχύς του σήματος των αισθητήρων είναι πολύ μικρή, οι ερευνητές με εξοπλισμό αξίας $1500 κατάφεραν να εντοπίσουν και να παρακολουθήσουν ταυτόχρονα τα σήματα 2 διαφορετικών αυτοκινήτων και ήταν σε θέση να τα αλλάξουν ώστε να μεταφέρουν λάθος πληροφορίες στον εγκέφαλο καταφέρνοντας αρχικά να αλλάξουν τις τιμές της πίεσης ενεργοποιώντας την προειδοποιητική λυχνία στο καντράν του αυτοκινήτου ενώ στην συνέχεια κατάφεραν και έβγαλαν εκτός λειτουργίας τον εγκέφαλο.

[Πηγή: technologyreview.com]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...