Volkswagen Up: Ο διάδοχος του Lupo

Σχετικά άρθρα

Το concept της Volkswagen που άκουγε στο όνομα Up, φαίνεται πως θα γίνει το Lupo της δεκαετίας. Όπως όλα δείχνουν, οι Γερμανοί δεν έχουν σκοπό να αλλάξουν όνομα στο μικρό τους μοντέλο και έτσι το νέο Up θα προστεθεί στο γενεολογικό δέντρο της σειράς Lupo που πρέπει να σου θυμίσω ότι ξεκίνησε το 1998, ενώ η παραγωγή του σταμάτησε το 2005 όταν αντικαταστάθηκε από το Fox.

Με διαστάσεις που το φέρνουν κοντά στα Citroen C1, Toyota Aygo και Renault Twingo, το νέο Lupo θα έχει σκληρό ανταγωνισμό στην Ευρωπαϊκή αγορά! Οι Γερμανοί όμως δε θα μείνουν στάσιμοι και έχουν σκοπό να “δανείσουν” τα σχέδια του νέου minicar και σε άλλες εταιρίες του ομίλου, όπως την Audi, τη Skoda και τη Seat, βάζοντας ως στόχο να κατακτήσουν την ηγετική θέση στην αγορά μέχρι το 2018.

Με τη τιμή να κρατιέται κάτω απο τα 10.000 ευρώ, οι Γερμανοί θα προσπαθήσουν να το βγάλουν στην αγορά μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι. Αρχικά θα βγεί μόνο τρίθυρο και με μικρή γκάμα κινητήριων συνόλων, αφού στον κατάλογο θα δούμε τον τρικύλινδρο 1.0 lt που θα αποδίδει 65 άλογα και τον 1.2 lt diesel των 75 αλόγων. Το πεντάθυρο Lupo θα κάνει το ντεμπούτο του στις αντιπροσωπείες την άνοιξη του 2012 φορώντας έναν ολοκαίνουριο 1000άρη τούρμπο κινητήρα που θα αποδίδει 85 άλογα. Και επειδή φυσικά μέχρι τότε, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι must, οι Γερμανοί ήδη έχουν προβλέψει για την αντίστοιχη έκδοση σε συνεργασία με την Audi.

Σίγουρα πρόκειτε για μια δελεαστική πρόταση απο τη Volkwagen που φαίνεται να πιάνει το παλμό της αγοράς των επόμενων χρόνων! Απόλαυσε στη συνέχεια τη gallery με πολλές φωτογραφίες απο τον διάδοχο του Lupo.


[Πηγή: AutoCar | Via: WCF]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...