Η Volkswagen εξελίσσει το Up! με μεγαλύτερο μεταξόνιο

Σχετικά άρθρα

Der neue Volkswagen up! (Viertuerer)

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μία τάση και ένας φαύλος κύκλος στη βιομηχανία αυτοκινήτου και αν είστε έστω και ελάχιστα παρατηρητικός, θα τα έχει προσέξει και τα δύο. Αρχικά λοιπόν, υπάρχει μία τάση να αυξάνεται το μέγεθος των αυτοκινήτων. Για να προσφέρουν ακόμα καλύτερους χώρους, ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ταυτόχρονα να συμμορφώνονται με τους διαρκώς πιο αυστηρούς κανονισμούς ασφαλείας, όλες σχεδόν οι αυτοκινητοβιομηχανίες μεγαλώνουν τα οχήματά τους. Κάτι που μας οδηγεί στον φαύλο κύκλο που είναι η παρουσίαση νέων, «μικρότερων» αυτοκινήτων που καλύπτουν το κενό που δημιουργείται όταν ένα άλλο μοντέλο μεγαλώνει.

Με αυτό δεδομένο, η Volkswagen αναπτύσσει μία έκδοση με μακρύ μεταξόνιο για το Up!. Παρότι το Up! έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με το παλιό Polo –που πλέον έχει μεγαλώσει-, η VW σχεδιάζει να μεγαλώσει και το Up!

To Up!, παρουσιάστηκε ως τρίθυρο τον Αύγουστο του 2011 με την πεντάθυρη έκδοση να κάνει το ντεμπούτο της τον Ιανουάριο του 2012. Έπειτα, είδαμε το cross Up! και πριν λίγες ημέρες, το e-Up!. Σε λίγο καιρό, από ότι φαίνεται, θα δούμε και το LWB Up! που χάρη στο μεγαλύτερο μεταξόνιο θα παρέχει περισσότερο χώρο για τους επιβάτες που κάθονται πίσω. Αυτό, θα πωλείται σε επιλεγμένες αγορές που ευτυχώς ή δυστυχώς δεν περιλαμβάνουν την Ευρώπη και την Κίνα. Και αν για την Ευρώπη είναι σχετικά λογικό, για την Κίνα δεν έχει ιδιαίτερο νόημα καθώς οι Κινέζοι αγοραστές έχουν εκφράσει την προτίμησή τους για ευρύχωρα αυτοκίνητα εδώ και αρκετό καιρό. 

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...