Arash AF-10: Τεχνικά Χαρακτηριστικά και Φωτογραφίες

Σχετικά άρθρα

Η Arash Motor Company είναι μια μικρή βρετανική φίρμα αυτοκινήτων που έχει έδρα το Cambridge και μέχρι στιγμής δεν έχει κανένα μοντέλο για πώληση. Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει πολύ σύντομαι καθώς η εταιρία δημοσίευσε φωτογραφίες αλλά και τεχνικά χαρακτηριστικά για το πρώτο της μοντέλο, το AF-10. Η εξέλιξη του αυτοκινήτου έχει διαρκέσει 5 χρόνια και υπεύθυνος για αυτήν είναι ο Loris Bicocchi, βετεράνος οδηγός αγώνων και γνωστός για την δουλειά του στην Koenigsegg για το CCR, στην Bugatti για την Veyron αλλά και στην KTM για το X-bow. Οπότε ο κύριος Bicocchi σίγουρα έχει τα απαραίτητα διαπιστευτήρια.

Το AF-10 θα έχει μήκος 4.4m και θα κινείται απο τον 7-λιτρο V8 της Corvette Z06 με απόδοση 550hp και 644Nm ροπή που θα συνδυάζεται με το εξατάχυτο κιβώτιο GT-ME1 της Graziano. Οι φήμες λένε οτι θα διατίθεται ως εξτρά το εξατάχυτο σειριακό κιβώτιο που βρίσκουμε και στο Zonda F. Το βάρος θα κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα, κοντά στα 1260 kg με εκτενή χρήση ανθρακονημάτων στο αμάξωμα. Η θεμελιώδης διαφορά σε σύγκριση με του ανταγωνιστές του (όπως το Noble M600) είναι οτι η Arash θα χρησιμοποιήσει σασί φτιαγμένο απο ανθρακονήματα με κυψέλες αλουμινίου υιοθετώντας τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν στην F1 σε αντίθεση με το το ατσάλινο σασί που έχουν οι συμπατριώτες της. Το AF-10 θα “πατάει” σε τροχούς 9.5×19 ιντσών εμπρός και 12.5×20 πίσω και θα σταματάει με την βοήθεια αεριζόμενων κεραμικών δισκόφρενων με δαγκάνες απο την AP Racing, οκταπίστονες μπροστά και εξαπίστονες πίσω. Με αυτά τα χαρακτηριστικά το Arash AF-10 εκτιμάται οτι θα φτάνει τα 100km/h σε περίπου 3.5sec και θα έχει τελικη ταχύτητα 320km/h.

Όμως η Arash δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί! Φημολογείται οτι ήδη ετοιμάζεται μια πιο γρήγορη έκδοση του AF-10 με την ονομασία AF-10S η οποία θα εξοπλίζεται με υπερτροφοδοτούμενο (με supercharger) V8 που θα παράγει 850 άλογα αλλά και μία έκδοση που θα προσπαθήσει να εκθρονίσει την Veyron με τον ίδιο κινητήρα να αποδίδει 1200 καθαρόαιμα. Το Arash AF-10 θα έχει περιορισμένη παραγωγή 70 κοματιων σε ορίζοντα 5ετίας και η τιμή θα ξεκινάει απο τα $550.000, λίγο τσουχτερή αλλά αν αναλογιστούμε την τεχνολογία που έχει και τις υποσχέσεις των υπευθύνων μαλλον δικαιολογημένη. Άλλωστε η δήλωση του Arash Farboud, ιδρυτή της Arash Motor Company, τα λέει όλα: “αυτό -το AF-10- θα είναι μια διθέσια Formula 1 με ραδιόφωνο. Είναι το πιο ακραίο αμάξι που μπορώ να κάνω“.


[Πηγή: Arash]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...