Mercedes SL65 AMG Black Series MKB

Σχετικά άρθρα

Ένα ρητό λέει οτι τα λεφτά και τα άλογα ποτέ δεν είναι αρκετά. Η SL65 AMG Black Series απο την MKB λοιπόν ήρθε για αυτούς που θέλουν παραπάνω άλογα και έχουν τα λεφτά για να τα αποκτήσουν. Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος που εξειδικεύεται στα μοντέλα της Mercedes αποφάσισε να μην παρέμβει καθόλου στην εξωτερική εμφάνιση του αμαξιού –καθώς κακά τα ψέμματα τι παραπάνω θα μπορούσαν να κάνουν;– αλλά να επέμβει δραστικά στην μηχανή αυτού. Το πακέτο με την ονομασία P 1000 περιλαμβάνει νέα εισαγωγή, μεγαλύτερα turbo, βελτιώσεις στην ψύξη του μηχανικού συνόλου, νέους εκκεντροφόρους και επαναπρογραμματισμό της ECU. Για να αντέξει την αυξημένη ιπποδύναμη η MKB έχει προβλέψει και αλλαγές στο κιβώτιο ταχυτήτων ενώ προσφέρει και διαφόρων ειδών διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης.

Χάρη σε αυτές τις αλλαγές, ο εξάλιτρος V12 της SL αποδίδει 1000 άλογα και το εξωφρενικό νούμερο των 1300 Nm ροπής. Η ροπή μάλιστα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη σε αυτό το νούμερο προφανώς για να μην κάνει κομμάτια το κιβώτιο ταχυτήτων αλλά και επειδή ποιος λογικός άνθρωπος χρειάζεται παραπάνω; Έτσι, η SL επιταχύνει έως τα 100 km/h από στάση σε 3.6 sec και –εδώ είναι το εντυπωσιακό– χρειάζεται μόλις 5.3 sec επιπλέον για να φτάσει τα 200 Km/h ενώ αν το γκάζι παραμείνει στο πάτωμα θα φτάσει τα 300 km/h σε 21.5 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα αυτού το “τέρατος” δεν είναι γνωστή αλλά η MKB υπολογίζει ότι θα είναι περίπου 370 Km/h. Για τους τυχερούς κατόχους SL65 AMG Black Series που επιθυμούν να αποκτήσουν αυτό το πακέτο, κοστίζει 116800 ευρώ και χρειάζεται 3 μήνες για να τοποθετηθεί και ρυθμιστεί.


[Πηγή: MKB]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...