Σε μια προσπάθεια ελάττωσης των ατυχημάτων στους δρόμους γύρω από τα σχολειά, μια φιλανθρωπική οργάνωση στον Καναδά ζωγράφισε με ειδικές τεχνικές σε ένα δρόμο κοντά σε σχολείο ένα κοριτσάκι που προσπαθεί να πιάσει μια μπάλα. Με αυτήν την ψευδαίσθηση ελπίζουν να αλλάξουν την νοοτροπία όσων οδηγούν απερίσκεπτα κοντά σε σχολεία με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να υπάρχουν αρκετά ατυχήματα σε σχολικούς δρόμους.

Η συγκεκριμένη “ζωγραφιά” θα παραμείνει στο δρόμο περίπου μια βδομάδα και ανάλογα με τις αντιδράσεις των οδηγών θα διαπιστωθεί αν έχει αποτέλεσμα. Στον αντίποδα κάποιοι είναι σκεπτικοί λέγοντας ότι σε περίπτωση που ο οδηγός αργήσει να το δει ίσως φρενάρει απότομα με αποτέλεσμα να προκαλέσει κάποιο ατύχημα. Κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο όπως υποστηρίζει μέλος της φιλανθρωπικής αφού το σημείο που η ψευδαίσθηση αποκτάει πλήρη ρεαλισμό είναι στα 50 μετρά περίπου από τον οδηγό ενώ όσο πλησιάζει γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι πρόκειται για ζωγραφιά.

Θυμάμαι αξέχαστα σε έναν επαρχιακό δρόμο έξω από το Κίεβο όπου υποθέτω λόγω έλλειψης τροχαίας είχαν τοποθετηθεί αριστερά και δεξιά ταμπέλες με ζωγραφισμένα περιπολικά! Στην Ελλάδα φυσικά έχουμε λύσει το πρόβλημα με τα σχολικά ατυχήματα με την τοποθέτηση λακκούβων σε καίρια σημεία ώστε να κρατάμε τους οδηγούς μας σε εγρήγορση. Αξίζει να δεις το video που ακολουθεί για να καταλάβεις πως λειτουργεί η συγκεκριμένη ψευδαίσθηση.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=8r26AwT7PTM

(Thanks for the tip and the article Δημήτρη ;))
[Πηγή: YouTube]