Νέες πληροφορίες και φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η Opel για το GTC Paris Concept, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του σε μια εβδομάδα στο Παρίσι. Στο λεπτομερέστατο δελτίο τύπου, μας δηλώνει ξεκάθαρα ότι η 3-πορτη έκδοση του νέου Astra θα βασίζεται πάνω στο GTC Paris Concept και θα ονομάζεται, όπως σωστά φαντάστηκες, GTC. Η έκδοση OPC θα πάρει πολλά επιθετικά στοιχεία του πρωτότυπου, όπως ο οι προφυλακτήρες και η σχεδίαση των ζαντών, οι οποίες φυσικά και δεν θα είναι 21″ όπως στο πρωτότυπο, αλλά 18″.

Σε ότι αφορά το εσωτερικό του νέου OPC, για πρώτη φορά βλέπουμε φωτογραφίες του πρωτότυπου με την παράσταση να κλέβουν σίγουρα τα sport bucket καθίσματα και το “κομμένο” τριάκτινο τιμόνι με τα μεταλλικά διακοσμητικά, τα οποία σύμφωνα με τους ανθρώπους της Opel θα περάσουν στην έκδοση παραγωγής του OPC.

Πάμε τώρα στο μηχανικό μέρος όπου οι περισσότεροι περιμένουν πως και πως για το τι κινητήρα επέλεξε η Opel να τοποθετήσει στο νέο γρήγορο hatchback ώστε να κοιτάξει κατάματα τον ανταγωνισμό. Η επιλογή των Γερμανών είναι ένας 4κύλινδρος 2.0 λίτρων turbo τεχνολογίας twin scroll, άμεσου ψεκασμού εφοδιασμένος με σύστημα Start/Stop απόδοσης 290 ίππων! Η κίνηση μεταφέρεται στον μπροστά άξονα μέσω ενός 6-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων και περνά ομαλά στον δρόμο χάρη στο μπλοκέ διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης που τοποθέτησαν οι Γερμανοί στο νέο τους αυτοκίνητο.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο δελτίο τύπου και στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

[Πηγή: Opel]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)