Η Volvo παρουσίασε το V60 στην φετινή έκθεση Παρισιού. Βασισμένο στο S60, το V60 αποτελεί την station wagon έκδοση του οικογενειακού αυτοκινήτου των Σουηδών το οποίο διαθέτει επιθετική σχεδίαση και πολυτελές σχεδιασμό. Στο εσωτερικό του τα βλέμματα μαγνητίζει η 5″ οθόνη, οι ξύλινες επενδύσεις με τον χώρο αποσκευών να ανέρχεται στα 430 λίτρα. Αναλυτικές λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Παράλληλα, παρουσίασε και τις R-Designs εκδόσεις του S60 και του V60. Όπως φανερώνει και το όνομα του, αποτελεί το σπορ πακέτο το οποίο διαθέτει επανασχεδιασμένη γρίλια, νέους προφυλακτήρες, διαχύτη και ζάντες 18″. Για να βελτιωθεί η οδηγική συμπεριφορά, η Volvo τοποθέτησε μπάρα θόλων στον χώρο της μηχανής, κοντύτερα ελατήρια κατά 15mm και σκληρότερες αναρτήσεις κατά 20% σε σχέση με την στάνταρ έκδοση. Φυσικά τα ηλεκτρονικά κάνουν και εδώ την εμφάνιση τους με το σύστημα Corner Traction Control το οποίο ρυθμίζει την ροπή κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μειωθεί η υποστροφή.

Το πακέτο θα είναι διαθέσιμο από την αρχική έκδοση των 1.6λίτρων D-DRIVe με τα 117 άλογα έως και στην κορυφαία 3.0λιτρη έκδοση με τα 308 άλογα. Όσο για την τιμή του, δεν ανακοινώθηκε ακόμη αλλά οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν από τον Νοέμβριο. Φωτογραφίες και δελτίο τύπου στη συνέχεια.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=aAvUeInTj1E

[Πηγή: Volvo]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)