Ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Alain Prost, δήλωσε πως έλειπε η “ταπεινοφροσύνη” από τον Schumacher, για να θέσει έναν ρεαλιστικό στόχο για το πρωτάθλημα του 2010.

Ο «καθηγητής», ο οποίος επέστρεψε και αυτός το 1993 μετά από έναν χρόνο αποχής για να κατακτήσει τον 4ο τίτλο του, είπε ότι ο στόχος του Schumacher για τον 8ο τίτλο του ήταν πολύ υψηλός για να είναι πραγματικός. Αντί να παλεύει για νίκες και για το πρωτάθλημα, έχει χάσει από τον ομόσταβλό του, Nico Rosberg.

“Θα μπορούσε να πει ότι έρχεται πίσω για να βοηθήσει τον Nico Rosberg, ή τη Mercedes στην πρώτη της χρονιά, ή τον καλό του φίλο, Ross Brawn. Θα ήταν πιο εύκολο για τον ίδιο.” είπε ο Prost στην L’Equipe. “Μπορεί να ήταν η έλλειψη ταπεινοφροσύνης, αλλά νομίζω ότι είδε τον εαυτό του πιο ισχυρό από αυτό.”

“Για μένα είναι απλά θέμα ηλικίας. Νομίζω πως το θέμα με τα ελαστικά είναι μόνο ένα πρόσχημα, επειδή ο Schumacher πάντα προσαρμοζόταν σε κάθε είδους μονοθέσιο. Ήταν το μεγάλο του όπλο. Απλά δεν γίνεται να επιστρέψεις στην κορυφή μετά από αποχή 3 χρόνων. Είναι θέμα φυσιολογίας.”

Τα σχόλια του Prost βρίσκουν σύμφωνο και τον Flavio Briatore, ο οποίος ήταν το αφεντικό του Schumi στην Benetton, που κέρδισε τους 2 πρώτους τίτλους. “Ξέρουμε τον Schumacher της Benetton και της Ferrari”, δήλωσε ο Ιταλός στις Times της Ινδίας. “Τον ξέρουμε ως έναν super πρωταθλητή. Δεν ήταν σωστή η επιστροφή του. Αν παραμείνει και το 2011 θα έχουμε την ίδια ιστορία.”

[Πηγή: espnf1 | Photo by PIERRE VERDY/AFP/Getty Images]