Ο παράδεισος του βελτιωτή και του κατασκευαστή aftermarket προϊόντων, η SEMA 2010, ξεκίνησε στο Las Vegas των Η.Π.Α. Η Ferrari 458 Italia που βλέπετε στις φωτογραφίες, δεν ήταν στο περίπτερο κάποιου βελτιωτή αλλά στον χώρο της HRE, ενός κατασκευαστή ζαντών ελαφρών κραμάτων, αλλά είναι βελτιωμένη από την Oakley Design από την Βρετανία. Αρχικά το συγκεκριμένο kit παρουσιάστηκε από την Oakley τον Ιούνιο και ο βελτιωτής είχε πει ότι θα κατασκευάσει μόνο 5 αυτά. Τελικά το νούμερο ανέβηκε στα 7 ολοκληρωμένα kit και αυτό είναι ένα από αυτά.

Εξωτερικά οι αλλαγές είναι λίγες αλλά εμφανείς και κάνουν την 458 Italia να φαίνεται ακόμα πιο “κακή”. Ένα μικρό ανθρακονημάτινο χείλος εμπρός, το οποίο αυξάνει την αεροδυναμικά παραγόμενη κάθετη δύναμη κατά 27 κιλά, και μία εξαιρετικά διακριτική αεροτομή πίσω ,τόσο διακριτική που με το ζόρι μπορείς να την διακρίνεις, που δίνει άλλα 25 κιλά κάθετης δύναμης στα 250 χλμ/ώρα, είναι τα μοναδικά αεροδυναμικά βοηθήματα.

Κατά τα άλλα, η μεταλλική οροφή έχει αντικατασταθεί από μία καινούρια από carbon, υπάρχουν κάποια carbon ενθέματα στους καθρέφτες και οι ζάντες, που φυσικά προέρχονται από την HRE, είναι 20 ιντσών εμπρός και πίσω που μειώνουν το μη αναρτώμενο βάρος κατά 5 κιλά.

Μηχανικά η ιπποδύναμη σύμφωνα με τον βελτιωτή ανέρχεται στα 632 άλογα μέσω κυρίως αναπρογραμματισμού της ECU και κάποιων άλλων μικρών αλλαγών γεγονός που ρίχνει τον χρόνο που απαιτείται για το 0-100 χλμ/ώρα στα 3 δευτερόλεπτα και ανεβάζει την τελική στα 335 χλμ/ώρα

[Πηγή: eurocarblog]