Video: O Jay Leno οδηγεί το Jaguar C-X75 Concept

Σχετικά άρθρα

Τον διάσημο παρουσιαστή, Jay Leno νομίζω ότι όλοι τον γνωρίζετε. Αν τον ξέρετε, θα γνωρίζεται επίσης, ότι ο γνωστός κωμικός Αμερικάνος παρουσιαστής, είναι συλλέκτης αυτοκινήτων έχοντας στην συλλογή του πάρα πολλά αυτοκίνητα. O Leno λοιπόν, ήταν ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που δοκίμασε το Jaguar C-X75 Concept, το πρωτότυπο που δημιούργησε η Jaguar, και παρουσίασε στο Παρίσι, ώστε να γιορτάσει 75κοστα γενέθλια της.

Με την Jaguar να σκέφτεται να το βγάλει στην παραγωγή, να σου θυμίσω ότι το C-X75 Concept είναι ένα υβριδικό supercar που εφοδιάζεται με 2 μικρούς jet κινητήρες 96 ίππων ο κάθε ένας, οι οποίοι τροφοδοτούν τις μπαταρίες οι οποίες με την σειρά τους δίνουν ενέργεια στους 4 ηλεκτροκινητήρες –ένας σε κάθε τροχό- απόδοσης 195 ίππων έκαστος και συνδυασμένης απόδοσης 780 αλόγων και 160 κιλά ροπής.

Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3.4 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα τα 330 χλμ/ώρα. Η αυτονομία με την χρήση μόνο των ηλεκτροκινητήρων ανέρχεται στα 100 χλμ, αλλά όταν τεθούν σε ισχύ οι jet κινητήρες, εκτοξεύεται στα 900 χιλιόμετρα!

[Πηγή: Jay Leno Garage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

MG EXE181 concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η MG θα παρουσιάσει το EXE181 concept, ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο hypercar που έχει carbon monocoque πλαίσιο και έχει άκρως αεροδυναμικό...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...