Η Alfa Romeo Giulietta G430 iMove Marangoni, ίσως το μεγαλύτερο όνομα για αμάξι στην ιστορία, είναι το καινούριο demo car για την ιταλική εταιρία κατασκευής ελαστικών Marangoni και θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση αυτοκινήτου της Μπολόνια στις αρχές Δεκεμβρίου. Αυτό που τραβάει τα βλέμματα φυσικά είναι τα πράσινου χρώματος ελαστικά τα οποία βασίζονται στην καινούρια ultra-high-performance σειρά ελαστικών M-Power που σε λίγο καιρό θα βγάλει στην αγορά η εταιρία. Δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που επιχειρεί κάτι τέτοιο αφού πριν από τα πράσινα ελαστικά της Giulietta υπήρχαν τα κόκκινα ελαστικά της Mito M430 και τα μπλε ελαστικά του Z-Hydro οπότε η ιταλική εταιρία είναι συνηθισμένη στο να προκαλεί και να διχάζει με τα demo cars της. Πέρα από αυτό όμως, οι αλλαγές δεν περιορίζονται στα ζαντολάστιχα.

Η Giulietta G430 iMove Marangoni βασίζεται στην 1750 Quadrifoglio Verde και περιλαμβάνει μία μακριά λίστα μετατροπών. Το εμφανές είναι το bodykit της του οποίου η έμπνευση είναι η Ferrari F430 όπως φαίνεται κυρίως από τον μπροστινό μέρος. Έχει αλλάξει ο εμπρός προφυλακτήρας και τα πλαϊνά skirts και έχουν κατασκευαστεί από ανθρακονήματα ο πίσω διαχύτης και τα καλύμματα στους καθρέπτες ενώ το επιθετικό look συμπληρώνει το νέο ματ γκρι χρώμα με τις μαύρου χρώματος 19άρες ζάντες αλουμινίου και τολμώ να πω ότι το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο –προσωπική άποψη-.

Μηχανικά η Giulietta έχει αποκτήσει νέο turbo, αλλαγμένη εισαγωγή με ανθρακονημάτινο φιλτροκούτι και ολοκληρωμένο σύστημα εξαγωγής με μεγαλύτερης διαμέτρου σωλήνες από την Ragazzon με αποτέλεσμα η ιπποδύναμη να έχει αυξηθεί κατά 51 άλογα φτάνοντας τώρα τα 286. Η ανάρτηση έχει αλλαχθεί με καινούρια ρυθμιζόμενη από την KW ενώ το αμάξι πλέον κάθεται 4cm χαμηλότερα. Τα φρένα έχουν επίσης αναβαθμιστεί με 10πίστονα της Tarox με δίσκους 330mm και τις 19 ιντσών ζάντες ντύνουν –πράσινα- ελαστικά διάστασης 235/35/19.

Στο εσωτερικό δεν γίνεται να μην παρατηρήσει κάποιος το αλλαγμένο σαλόνι το οποίο πλέον έχει ντυθεί με δέρμα και alcantara σε γκρι-πράσινες αποχρώσεις και τα carbon διακοσμητικά στην κονσόλα. Επιπλέον, το αμάξι έρχεται με ενσωματωμένο στην κεντρική κονσόλα iPad και σύνδεση στο internet. Τέλος, πακέτο με την Giulietta, πάει και ένα Segway i2 για κίνηση μέσα στην πόλη με στυλ και χάρη το οποίο χωράει άνετα στο πορτ-μπαγκάζ, και δεν αφήνει χώρο για τίποτε άλλο. Πάντως αν βάλουμε στην άκρη τις χρωματικές ακρότητες και τα αμφιλεγόμενα πράσινα ελαστικά μιλάμε για ένα αξιόλογο πακέτο με αισθητική κάτι αρκετά δυσεύρετο στον χώρο των βελτιωτών.

[Πηγή: zercustoms]