Volkswagen Taxi Up! Concept

Σχετικά άρθρα

Θυμάσαι το Milan Taxi Concept που παρουσίασε η Volkswagen στη Γερμανία τον περασμένο Απρίλιο; Λοιπόν, στο Λονδίνο παρουσίασε ακόμη μια εκδοχή του, που το ονόμασε Taxi Concept. Βασισμένο στο πολυαναμενόμενο Up! το αυτοκίνητο από τον “πνευματικό του πατέρα” Klaus Bischoff, επικεφαλή του σχεδιαστικού τμήματος της Volkswagen.

Πρόκειται για ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα αφού διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 85 kW (116 ίππων) ο οποίος τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 45 kW/h που είναι τοποθετημένες στο πάτωμα του αυτοκινήτου. Το μήκος του αγγίζει τα 3.730mm, το πλάτος τα 1.680mm ενώ το ύψος του τα 1.600mm Η φόρτιση των μπαταριών μπορεί να γίνει μέσω απλής οικιακής πρίζας με το 80% να έχει επαναφορτίσει μέσα σε μία ώρα. Η αυτονομία του αγγίζει τα 300 χλμ με την τελική ταχύτητα τα 120 χλμ/ώρα.

Όπως θα προσέξεις στις φωτογραφίες, απουσιάζει το μπροστά κάθισμα του συνοδηγού με τον χώρο αυτό να χρησιμοποιείται ως επιπλέον αποθηκευτικός χώρος. Στο εσωτερικό επίσης συναντά κανείς 2 οθόνες αφής 8″, μια για τον οδηγό και μια για τους πίσω επιβάτες η οποία έχει υποδοχή για πιστωτική κάρτα ενώ μπορεί να ρυθμίζει και το κλιματισμό των πίσω επιβατών. Στο αυτοκίνητο έχει τοποθετηθεί επίσης ταξίμετρο και υπολογιστής ταξιδιού.

[Πηγή: Volkswagen]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

MG EXE181 concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η MG θα παρουσιάσει το EXE181 concept, ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο hypercar που έχει carbon monocoque πλαίσιο και έχει άκρως αεροδυναμικό...