Η Renault βλέπει το νέο κινητήρα για το 2013 ως μια μεγάλη ευκαιρία, σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο, Jean Francois Caubet.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία δεσμεύεται για την παροχή κινητήρων τουλάχιστον για τα επόμενα 3 χρόνια. Έτσι, θα προλάβει σίγουρα τη μετάβαση από τους ατμοσφαιρικούς V8 2.400 κ.εκ στους 4κύλινδρους 1.600 κ.εκ με turbo, που θα κάνουν ντεμπούτο το 2013.

“Ο κινητήρας για το 2013 εξισώνει τον ανταγωνισμό”, δήλωσε ο Caubet.

Ο φάκελος της FIA μιλάει από μόνος του. Υπάρχουν τεχνολογικές καινοτομίες. Ο ανταγωνισμός είναι τελείως ανοιχτός. Υπάρχουν σαφής κανόνες για τα έξοδα, τα υλικά και τον αριθμό των κινητήρων ανά έτος. Τεχνολογικά, έχουμε μεγάλη ελευθερία. Ο καθένας ξεκινάει από λευκό χαρτί. Ίσως ο καλύτερος να νικήσει.

Η νέα Formula 1 προσεγγίζει τους κατασκευαστές, αλλά ο Caubet παραδέχθηκε πως είναι πολύ νωρίς για να επιστρέψει η BMW και πως η Volkswagen είναι λίγο διστακτική.

Είπε πως και 3η ομάδα που βλέπει την Formula 1.

Είναι ιαπωνική. Είμαι έκπληκτος από το ενδιαφέρον τους για το νέο κινητήρα, αλλά το ζήτημα του κόστους μπορεί να αλλάξει τη στάση τους. Οι Ευρωπαίοι είναι μπροστά. Οι τεχνολογίες είναι νέες, και υποθέτω πως δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να μην είναι εδώ

Επίσης, ο Caubet ανέφερε ότι η Honda εξετάζει σοβαρά μια επιστροφή.

[Πηγή: motorsport | Photo copyright: Honda F1]