Η Mercedes-Benz κάνει ρεκόρ παραγωγής το 2010

Σχετικά άρθρα

Φαίνεται ότι το 2010 η Mercedes-Benz θα κάνει ρεκόρ σε ότι αφορά την κατασκευή αυτοκινήτων, αφού στα τέλη του 2010 θα έχει κατασκευάσει περισσότερα από 1.2 εκατ. οχήματα, παίρνοντας το ρεκόρ του 2008 όπου τότε είχε κατασκευάσει 1.19 εκατ. οχήματα.

Ο Wolfgang Bernhard, επικεφαλής του τμήματος επιχειρήσεων της Mercedes-Benz δήλωσε ότι η παραγωγή ειδικά το δεύτερο εξάμηνο “έτρεχε” με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Χάρη στις νέες E-Class και S-Class η παραγωγή έχει τονωθεί αλλά αυτό δεν μπορεί να συγκριθεί με τις πωλήσεις αφού κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2009 η Mercedes-Benz είχε μειώσει την παραγωγή κατά 23% αλλά οι πωλήσεις της μειώθηκαν “μόλις” κατά 14%.

Βέβαια δεν είναι μόνο η Mercedes-Benz που έχει δει αύξηση στην παραγωγή της αφού και οι άλλες δύο μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, Audi και BMW έχουνε δει τις πωλήσεις τους να αυξάνονται χάρη κυρίως στην συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση από τις αγορές της Κίνας και της Αμερικής.

Για τους πρώτους 11 μήνες του 2010, η Mercedes-Benz έχει πουλήσει 1.06 εκατ. οχήματα, η BMW ηγείται αφού έχει πουλήσει 1.11 εκατ. οχήματα ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Audi poυ έχει πουλήσει 1.003.900 οχήματα.

[Πηγή: Bloomberg]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...

O Trump θα επιβάλει δασμούς 100% στα κινέζικα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στο Μεξικό

Οι κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν να κατασκευάσουν αυτοκίνητα στο Μεξικό για να αποφύγουν τους εισαγωγικούς δασμούς που επιβάλουν οι ΗΠΑ στα κινέζικα αυτοκίνητα, αλλά ο...