Έχουμε δει αρκετά video με το πως κατασκευάζεται ένα αυτοκίνητο αλλά τι θα έλεγες να βλέπαμε το πως δημιουργείτε ένας V12 6.0 λίτρων κινητήρας της Ferrari; Τι διαδικασία αρκετά πολύπλοκη ώστε από υγρό μέταλλο να γίνει αυτός ο θηριώδης κινητήρας. Φωτιά, νερό, πάγος και αρκετή δόση τεχνολογίας είναι αρκετά ώστε να δημιουργηθεί αυτό το “κομψοτέχνημα”. Να σημειωθεί ότι ο κινητήρας αυτός θα μπει σιγά σιγά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αφού ετοιμάζεται ήδη ετοιμάζεται ένας νέος V12 6.3 λίτρων που θα τοποθετηθεί στον αντικαταστάτη της 612, που θα παρουσιαστεί στη Γενεύη τον Μάρτιο.

Για την ιστορία, η 612 ήταν η τελευταία Ferrari που φορούσε έναν κινητήρα της οικογένειας “Ferrari Dino“. Οι κινητήρες αυτοί ήταν V6, V8 και V12, με τον πρώτο V12 να έχει κωδική ονομασία F116B και να τοποθετείτε το 1992 στην Ferrari 456. Ο ίδιος κινητήρας, λίγο βελτιωμένος, τοποθετήθηκε και στις 550 Maranello και 575M Maranello Superamerica ενώ στην 612 Scaglietti τοποθετήθηκε ο F133F. Σε ότι αφορά στον κινητήρα που έχει τοποθετηθεί στις Enzo και 599 είναι ένας διαφορετικός V12 που έχει βασιστεί πάνω σε έναν V8 της Maserati.

[Πηγή: YouTube, Wikipedia, Wikipedia]

 • panos

  polla like…..

 • GEORGE M.

  Έργο τέχνης ύμνος στην αυτοκίνηση. Συνεχίστε να μας δίνετε υλικό για όνειρα!

 • an0nymouS

  φίλε το καλύτερο άρθρο! :D
   
  ..επίσης θέλω να κάνω τα παράπονα μου σ’αυτό που έφτιαξε το βίντεο, όταν τεστάρουν τον κινητήρα να κλείνει η μουσική.. (έλεος) ..δουλεύει ο v12 και μεις ακούμε βιολιά.. ντροπή! :PPP

  • Thanks!!! έλεγα στην αρχή να βάλω μόνο το κείμενο αλλά μετά το έψαξα λίγο παραπάνω στο wikipedia! :D :D :

   όσο για τα βιολιά τι να κάνουμε;;; μας κόβουν το καλύτερο αλλά οκ, δεν πειράζει!