Με άγριες διαθέσεις ήρθε στη Γενεύη η Ford, αφού έφερε μαζί της τη πρώτη touring έκδοση του ολοκαίνουργιου Focus. Η BTCC έκδοση του Focus αναπτύχθηκε από της Arena Motorsport με την τεχνική υποστήριξη της Ford, η οποία ξήλωσε τον φιλικό προς το περιβάλλον κινητήρα των 1.6 λίτρων και στη θέση του σφήνωσε ένα μεγαλύτερο turbo κινητήρα 2.0 λίτρων. Το μοντέλο πληρεί τις προδιαγραφές των κανονισμών της FIA και θα είναι διαθέσιμο και σε ιδιωτικές ομάδες. Θα τρέξει σε δέκα αγώνες στο φετινό Βρετανικό πρωτάθλημα Τουρισμού από τα τέλη Μαρτίου. Φωτογραφίες και δελτίο τύπου στα ελληνικά, στη συνέχεια.

[Πηγή: Ford]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Ντεμπούτο στη Γενεύη για το Νέο Ford Focus Touring Car της Arena International Motorsport

  • Το νέο Focus θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη πωλήσεων σε Ευρώπη και Β. Αμερική
  • Το Focus του Βρετανικού Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού της Team Aon είναι η πρώτη συμμετοχή ιδιωτικής ομάδας στο πλαίσιο της νέας παγκόσμιας πρωτοβουλίας τεχνικής υποστήριξης της Ford
  • Η υποστήριξη της Ford για ένα κοινό αγωνιστικό αυτοκίνητο επιτρέπει σε ομάδες από όλο τον κόσμο να δημιουργούν ανταγωνιστικά αυτοκίνητα για τις τοπικές ανάγκες τους
  • Το Ford Focus θα τρέξει σε όλους τους αγώνες του BTCC το 2011 με το λογότυπο της Team Aon
  • Η πρωτοβουλία υπογραμμίζει τις φιλοδοξίες της Ford στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την παροχή τεχνικής υποστήριξης σε επαγγελματικές, ιδιωτικές ομάδες που αγωνίζονται με προϊόντα Ford

1η Μαρτίου, 2011– Το παγκοσμίως πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού που βασίζεται στο νέο Ford Focus κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2011 λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη πρώτη του εμφάνιση στο πολύ ανταγωνιστικό Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού στο Brands Hatch.

Προϊόν της Arena International Motorsport με την τεχνική συμβολή της Ford, είναι το πρώτο αυτοκίνητο που προέρχεται από μία παγκόσμια πρωτοβουλία της Ford για την υποστήριξη ιδιωτικών ομάδων από όλο τον κόσμο: στόχος η εξέλιξη ενός κοινού αγωνιστικού οχήματος προδιαγραφών S2000 που θα είναι ανταγωνιστικό σε σημαντικές κατηγορίες αγώνων αυτοκινήτων τουρισμού σε όλο τον κόσμο. Η πρώτη έκδοση θα κάνει την πρώτη της αγωνιστική εμφάνιση λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη πωλήσεων του Ford Focus δρόμου στην Ευρώπη και τη Β. Αμερική.

Η Team Aon της Βρετανικής Arena International Motorsport αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια με επιτυχία στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού με μία έκδοση του προηγούμενου Focus ST. Μόλις 18 μήνες μετά τον πρώτο τους αγώνα με αυτό το αυτοκίνητο, η ομάδα και ο οδηγός Tom Chilton διασφάλισαν δύο τίτλους, το Πρωτάθλημα Ανεξάρτητων Ομάδων 2010 και το Πρωτάθλημα Ανεξάρτητων Οδηγών 2010 στη Βρετανία.

Το νέο Focus τουρισμού της Team Aon θα αγωνιστεί και στους 10 γύρους του Βρετανικού Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού 2011.

«Έχει υπάρξει τεράστιο ενδιαφέρον για το νέο Focus από την αγωνιστική κοινότητα και είναι ιδανικό για παγκόσμιο αυτοκίνητο τουρισμού. Το νέο BTCC Focus είναι το πρώτο αποτέλεσμα μιας συνεργατικής προσπάθειας μεταξύ της Ford και αγωνιστικών ομάδων από όλο τον κόσμο που έχουν ήδη κατασκευάσει και τρέξει επιτυχημένα αγωνιστικά Focus» δήλωσε ο Jost Capito, director, Ford Global Performance Vehicles & Motorsport Business Development. «Μέσα από τη συνεργασία γεννήθηκε μία παγκόσμια τεχνική πλατφόρμα για αγωνιστική χρήση, βασισμένη σε ένα Focus παραγωγής με κλωβό ασφαλείας κατασκευασμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές της FIA – μία ανταγωνιστική πλατφόρμα που μπορεί να προσαρμοστεί για τοπικούς αγώνες με διαφορετικούς κανονισμούς».

Το αυτοκίνητο της Team Aon είναι ενδεικτικό της ευελιξίας του προγράμματος. Οι προδιαγραφές του επιτρέπουν για το 2011 τη χρήση ενός υπερτροφοδοτούμενου δίλιτρου κινητήρα της Ford (με ψεκασμό στην πολλαπλή εισαγωγής) που πληροί τους ισχύοντες τοπικούς κανονισμούς, αντί του 1.6 Ford EcoBoost τον οποίο θα χρησιμοποιήσουν άλλες ομάδες στα Πρωταθλήματα σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς της FIA.

«Είναι πάντα μεγάλη ικανοποίηση να βλέπεις ιδιώτες να επιλέγουν προϊόντα Ford και με αυτά να αγωνίζονται με επιτυχία» δήλωσε ο Gerard Quinn, Ford of Europe Motorsport senior manager. «Αυτό δείχνει ένα πραγματικό επίπεδο εμπιστοσύνης και αυτοπεποίθησης για τα προϊόντα μας και προσφέροντας κάποια βοήθεια από την πλευρά μας, αυτή η πίστη μπορεί να ανταμειφθεί με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία».

Παγκόσμια Πρωτοβουλία Τεχνικής Υποστήριξης

Η Arena International Motorsport και άλλες ομάδες που θα υποστηρίξει η Ford θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα ορίσουν ρόλους για την εξέλιξη του αγωνιστικού αυτοκινήτου. Η Ford θα προσφέρει χρήσιμα δεδομένα, προηγμένα μηχανολογικά εργαλεία, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις δοκιμών και προϊοντικά εξαρτήματα, για τη δημιουργία πιο ανταγωνιστικών αυτοκινήτων, μέσα από μία πιο αποδοτική διαδικασία.

Πέραν του Βρετανικού αγωνιστικού πρωταθλήματος, το νέο αγωνιστικό Focus μπορεί να τρέξει σε πολλά εθνικά και περιφερειακά πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο όπως το China Touring Car.

«Η Ford έχει μία μακρά και επιτυχημένη ιστορία στη χρήση τεχνογνωσίας από το μηχανοκίνητο αθλητισμό για την εξέλιξη οχημάτων υψηλών επιδόσεων. Αυτό θα φανεί και στο μέλλον άλλωστε, αφού το πρόγραμμα αυτοκινήτων τουρισμού του Focus θα προσφέρει παράλληλα πολύτιμα στοιχεία κατά την εξέλιξη του προσεχούς Focus ST παραγωγής», δήλωσε ο Capito.

Οι δραστηριότητες αυτοκινήτων Τουρισμού όπου θα συμμετέχει το νέο Focus στην Ευρώπη θα χρηματοδοτούνται και θα οργανώνονται αποκλειστικά από ιδιωτικές ομάδες με τη Ford να παρέχει μόνο την τεχνική υποστήριξη.

Τα Μικρά Ford Οδηγούν το Μέλλον

Το νέο Ford Focus δρόμου είναι το τελευταίο προϊόν της φιλοσοφίας της εταιρίας One Ford που ‘οδηγεί’ την εξέλιξη παγκόσμιων οχημάτων. Θα πωλείται σε 122 αγορές σε όλο τον κόσμο και θα κατασκευάζεται σε Ευρώπη, Ασία και Β. Αμερική.

Καθώς το νέο Focus ετοιμάζεται να τρέξει σε αγωνιστικά σιρκουί σε όλο τον κόσμο, η Ford συνεχίζει να επικεντρώνει της προσπάθειες της εργοστασιακής ομάδας της στο επίσημο παγκόσμιο αγωνιστικό αυτοκίνητο και πρωτάθλημα – το the Fiesta RS WRC που τρέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2011.

Στην πρώτη του αγωνιστική εμφάνιση, το Fiesta RS WRC πέτυχε ένα μία θριαμβευτική νίκη 1-2-3 στο Ράλι Σουηδίας, πριν από δύο μόλις εβδομάδες. Οι Mikko Hirvonen & Jarmo Lehtinen της Ford Abu Dhabi World Rally Team κέρδισαν στο πρώτο συναρπαστικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA με διαφορά μόλις 6,5 δευτ. από τους Mads Østberg & Jonas Andersson. Οι συνάδερφοι του Hirvonen, Jari-Matti Latvala & Miikka Anttila ήρθαν τρίτοι.

«Με την παγκόσμια προσέγγιση που επιχειρεί στα μικρά αυτοκίνητα όπως το Fiesta και το Focus, λογικό είναι για τη Ford να επενδύει στις δυνατότητες συμμετοχής τους σε αγώνες του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού», δήλωσε ο Derrick Kuzak, Group Vice President for Global Product Development της Ford. «Το Fiesta αποτελεί τη βάση του επίσημου αυτοκινήτου που τρέχει με την εργοστασιακή ομάδα της Ford στο WRC το 2011. Θελήσαμε παράλληλα να προσφέρουμε τεχνική υποστήριξη σε ιδιωτικές ομάδες που επιθυμούν να αγωνιστούν με το νέο Focus με οικονομικού κόστους και συντονισμένες τεχνικές προδιαγραφές οι οποίες όμως θα διασφαλίζουν επιτυχίες και νίκες σε αγώνες αυτοκινήτων τουρισμού σε οποιαδήποτε περιοχή του κόσμου».

[/learn_more]