Button: Οι Red Bull και Ferrari είναι μπροστά μας

Σχετικά άρθρα

Πλέον το λένε και επίσημα. Η McLaren δεν θα μπορέσει να ανταγωνιστεί την Red Bull και την Ferrari στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στις 27 Μαρτίου στην Αυστραλία. Αυτή είναι η άποψη του Jenson Button, ο οποίος λέει πως η McLaren δεν θα μπορέσει να φτάσει την απόδοση των Red Bull και Ferrari, παρά το κενό από τον αναβληθέντα αγώνα του Μπαχρέιν.

Χθες, ο Βρετανός έκανε τον δεύτερο χρόνο στης δοκιμές της Βαρκελώνης και σύμφωνα πάντα με τον Button, η MP4-26 έχει βελτιωθεί.

Θα μείνω έκπληκτος αν μπορέσουμε να φτάσουμε την Red Bull και την Ferrari πριν από την Μελβούρνη. Νομίζω ότι έχουμε καλύψει πολύ λιγότερα χιλιόμετρα σε σχέση μ’ αυτούς. Πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο, αλλά ποτέ μη λες ποτέ. Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από το βήμα που έχουμε κάνει με το αυτοκίνητο. Θα δούμε περισσότερα με τη δουλειά πάνω στο set-up αυτή την εβδομάδα και πόσο μπορούμε να τους φτάσουμε, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο να έχουμε τον δικό τους ρυθμό στον πρώτο αγώνα.

Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε για να φτάσουμε την Red Bull ή την Ferrari, αλλά κινούμαστε προς τα εμπρός και αυτό είναι καλό συναίσθημα. Αυτή ήταν η πρώτη από τις τέσσερις μέρες και ελπίζουμε ότι θα κάνουμε περισσότερα χιλιόμετρα και ότι θα δουλέψουμε περισσότερα πάνω στο set-up αύριο. Σήμερα ήμασταν λίγο περιορισμένοι, αλλά στη δουλειά στο set-up και στους γύρους που έκανα με λίγο ή περισσότερο καύσιμο είδαμε αρκετή βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο τεστ εδώ. Δεν είναι τέλειο, και δεν είναι έτοιμο για τον πρώτο αγώνα, αλλά έχουμε βελτιωθεί και πρέπει να είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό.

Δεν πρόκειται να είμαστε ευτυχισμένοι που είμαστε η τρίτη ταχύτερη ομάδα, αλλά δεν νομίζω να είναι κακός τρόπος να ξεκινήσεις τη σεζόν. Μπορείς να κάνεις πολλά από αυτή τη θέση. Λαμβάνοντας υπόψη της τελευταίες δοκιμές και το ρυθμό που έχουμε, θα έπρεπε να είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι. Αλλά δεν έχω ιδέα ποιος είναι εκεί πάνω. Θα έλεγα ότι η Ferrari και η Red Bull είναι πολύ σταθερές. Είναι δύσκολο να πω για περισσότερους από έναν γύρους, αλλά το συμπέρασμα είναι ότι τα 2 αυτά αυτοκίνητα είναι πολύ δυνατά. Πέρα από αυτό, υπήρξαν πολλά αυτοκίνητα που είναι γρήγορα στις ημέρες των δοκιμών, οπότε πραγματικά δεν ξέρω.

Όπως γράψαμε χθες, η McLaren είχε μία φούσκα πάνω από το ρύγχος της MP4-26 για την μέτρηση της ευκαμψίας της εμπρός αεροτομής, αλλά αυτό δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ωστόσο, ο Button είπε αστειευόμενος:

Πραγματικά μου άρεσε αρκετά. Νομίζω ότι δείχνει καλό και αρκετά γρήγορο, έτσι θα πω να το κρατήσουμε! Αλλά προφανώς είναι κάτι για να ελέγξουμε το αυτοκίνητο και δεν θα τρέξουμε με αυτό.

[Πηγή: espnf1 | Photo copyright: Mark Thompson/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...