Το τελευταίο τεστ της χρονιάς δεν ολοκληρώθηκε όπως θα ήθελαν οι ομάδες, καθώς η βροχή ήταν παρούσα σε όλη τη διαδικασία, με τον νερό στην πίστα να είναι πάρα πολύ και τις συνθήκες επικίνδυνες. Στη σημερινή μέρα πήραν μέρος μόνο οι McLaren, Ferrari, Mercedes και Williams, αφού οι υπόλοιπες ομάδες είχαν ξοδέψει τις 4 διαθέσιμες ημέρες. Φυσικά με τόσο νερό στο Circuit de Catalunya, δεν σημειώθηκαν πολλοί γύροι και μόλις 3 από τους 5 οδηγούς πήραν χρόνο.

Τον καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Nico Rosberg στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας, όπου οι συνθήκες είχαν κάπως βελτιωθεί. Ο Γερμανός ολοκλήρωσε 35 γύρους, τους περισσότερους από τους οποίους στην απογευματινή περίοδο. Λόγω της ποσότητας του νερού δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε πόσα περίπου καύσιμα μετέφερε ο Rosberg.

Στην 2η θέση ο Pastor Maldonado, μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον χρόνο του Rosberg. Ο οδηγός της Williams έκανε τους λιγότερους γύρους από τους οδηγούς που πήραν χρόνο, 23 στον αριθμό. Ο καλύτερος γύρος σημειώθηκε στις 16:56 τοπική ώρα. Αξίζει να αναφέρω, ότι το ίδιο λεπτό ο χρόνος του Rosberg (1:44.302) ήταν μόλις 31 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος του Κολομβιανού, χωρίς φυσικά να γνωρίζουμε τα φορτία των 2 οδηγών, την κατάσταση των ελαστικών, αλλά και το πόσο πίεζαν τα μονοθέσιά τους.

Φαίνεται πως η ομάδα που πληγώθηκε περισσότερο από τη βροχή ήταν η McLaren, η οποία ήλπιζε πως θα μπορούσε να ολοκληρώσει 3ψήφιο αριθμό γύρων. Ωστόσο, ο Lewis Hamilton συμπλήρωσε 33 γύρους, γράφοντας τον 3ο καλύτερο χρόνο της ημέρας, στο τέλος. Φαίνεται πως στη McLaren έχει αρχίσει να πνέει άνεμος αισιοδοξίας, αφού ο Hamilton απαντούσε με μεγάλη αισιοδοξία στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Οι άλλοι δύο οδηγοί που συμμετείχαν, αλλά δεν πήραν χρόνο ήταν ο Fernando Alonso και ο Michael Schumacher. Αμφότεροι έκαναν από 5 γύρους στην πρωινή περίοδο. Το απόγευμα έμειναν έξω από τα μονοθέσια τους. Στην Ferrari δεν είχαν ανάγκη τα χιλιόμετρα, αφού η ιταλική ομάδα έχει κάνει τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στις δοκιμές. Ο Γερμανός παράδωσε την W02 στον Nico Rosberg για το απογευματινό κομμάτι.

Οι 12 ομάδες και οι 24 οδηγοί έχουν δώσει ραντεβού για τις 25 Μαρτίου και τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix στο Albert Park της Μελβούρνης στην Αυστραλία.

Αναλυτικά οι χρόνοι της 5ης μέρας:

Θέση Οδηγός Ομάδα Χρόνος Διαφορά Γύροι
1. Nico Rosberg Mercedes 1m43.814s 35
2. Pastor Maldonado Williams-Cosworth 1m44.333s + 0.519s 23
3. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1m44.560s + 0.746s 33
4. Michael Schumacher Mercedes 5
5. Fernando Alonso Ferrari 5

 

[Photo copyright: JOSEP LAGO/AFP/Getty Images]