Τα μελλοντικά μοντέλα της Lamborghini έως το 2021

Σχετικά άρθρα

Ένα μέλος του Teamspeed έδωσε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με τα επερχόμενα μοντέλα της Automobili Lamborghini έως το 2021. Φυσικά όλα αυτά που θα ακολουθήσουν δεν έχουμε επιβεβαιωθεί αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το άρθρο ως οδηγό για το τι να περιμένουμε από του Ιταλούς μέσα στην επόμενη 10ετια.

Η αρχή έγινε το 2011 με την Aventador LP700-4 ενώ μέσα στο έτος θα κυκλοφορήσει και η Gallardo LP550-2 Spyder στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο. Οι Ιταλοί για το 2012 ετοιμάζουν να μας παρουσιάσουν την roadster έκδοση της Aventador καθώς και την έκδοση παραγωγής της Sesto Elemento που θα κατασκευαστεί σε μόλις 20 μονάδες. Το 2013 θα δούμε τον αντικαταστάτη της Gallardo, που θα ονομάζεται Cabrera.

Το 2014 θα κυκλοφορήσει η έκδοση παραγωγής της τετράπορτης Estoque καθώς και η Spyder έκδοση της Cabrera. Έναν χρόνο μετά θα δούμε την Aventador LP750-4 Super Veloce και την convertible έκδοση της Estoque.

Το 2016 θα κυκλοφορήσει η facelift έκδοση της Aventador (τόσο στην coupe όσο και στην roadster) ενώ το 2018 θα παρουσιαστεί η facelift έκδοση και της Cabrera. Το 2019 οι Ιταλοί θα παρουσιάσουν την Aventador LP7850-4 Jota ενώ το 2020 αναμένουμε την facelfit έκδοση της Estoque καθώς και το Estoque coupe concept. Τέλος το 2021 αναμένετε ο αντικαταστάτης της Aventador καθώς και η έκδοση παραγωγής της Estoque coupe.

Ας δούμε αναλυτικά το κάθε μοντέλο.

Lamborghini Aventador

Η roadster έκδοση της Aventador θα διαθέτει μια carbon ανοιγόμενη οροφή που θα σπάει σε 2 ή 3 κομμάτια. Η Aventador Super Veloce του 2015 θα είναι κατά 150 κιλά ελαφρύτερη από την απλή Aventador, θα αποδίδει 750 άλογα και θα έχει μια μεγάλη carbon αεροτομή. Το 2016 θα δούμε την facelift έκδοση της Aventador που θα αποδίδει πλέον 750 άλογα. Οι αλλαγές θα εντοπίζονται κυρίως στο νέο πίσω διαχύτη, στον νέο μπροστά προφυλακτήρα καθώς και στα επανασχεδιασμένα πίσω φωτιστικά σώματα.

Η τελική έκδοση της Aventador, θα κυκλοφορήσει το 2019 και θα ονομάζεται LP850-4 Jota. Μια άκρως extreme έκδοση της που θα διαθέτει carbon παντού (ακόμη και το καβούκι του κιβωτίου των ταχυτήτων, το διαφορικό και οι αναρτήσεις θα είναι από carbon). Θα ζυγίζει 250 κιλά λιγότερα από την απλή έκδοση της Aventador, 100 από την SV και θα αποδίδει 100 άλογα περισσότερα από την facelfit έκδοση αγγίζοντας πλέον τα 850! Μόλις 15 αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν και θα είναι η τελευταία έκδοση της Aventador.

Lamborghini Gabrera

Η αντικαταστάτης της Gallardo θα ονομάζεται πιθανότατα Cabrera. Θα παρουσιαστεί το 2013 και θα φορά έναν V10 κινητήρα απόδοσης 570 ίππων. Θα φορά ένα πολυ-τμηματικό συνδετικό, monocoque carbon σασί (αρκετά φθηνότερο από το ενιαίο carbon monocoque σασί της Aventador) και θα έχει ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις από την Gallardo αλλά θα είναι ελαφρύτερη με καλύτερες επιδόσεις και καλύτερη οδηγική συμπεριφορά από την Gallardo LP570-4 Superleggera. To 2014 θα παρουσιαστεί και η Spyder έκδοση της η οποία θα φορά και αυτή, όπως και η Gallardo, μαλακή υφασμάτινη οροφή. Το 2017 αναμένεται η έκδοση Cabrera Superleggera η οποία θα κατασκευαστεί σε 250 μονάδες και θα ζυγίζει 150 κιλά λιγότερα από την απλή Cabrera χάρη στην χρήση carbon κυρίως στο εσωτερικό της και θα αποδίδει 595 άλογα. Το 2018 περιμένουμε την facelift έκδοση ενώ ο αντικαταστάτης της Cabrera αναμένεται να παρουσιαστεί γύρω στο 2024.

Lamborghini Estoque

Σε ότι αφορά την τετραθέσια τετράπορτη Estoque. Θα παρουσιαστεί το 2014 και θα φορά τον ίδιο V10 κινητήρα με την Cabrera. Θα είναι ένα πολυτελές sedan επιδόσεων και το 2015 θα παρουσιαστεί η δίπορτη τετραθέσια convertible έκδοσης της με μορφή πρωτότυπου. Το μοντέλο παραγωγής θα παρουσιαστεί το 2017. Το 2020 αναμένουμε την facelift έκδοση της καθώς και το 2+2 θέσεων Estoque coupe concept του οποίο η έκδοση παραγωγής θα παρουσιαστεί το 2021

Όλα τα παραπάνω μοντέλα που διάβασες δεν αφορούν τις υβριδικές εκδόσεις που πιθανόν θα βγάλουν οι άνθρωπο της Sant’Agata. Είναι πολύ πιθανό να δούμε υβριδική έκδοση της Estoque καθώς και μια Gabrera που θα διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Το τελευταίο πραγματικό supercar της Lamborghini που θα καταναλώνει μόνο βενζίνη θα είναι η Aventador. Τέλος στα παραπάνω μοντέλα δεν συμπεριλαμβάνονται οι special εκδόσεις που βγάζει κατά καιρούς η Lamborghini όπως οι Murcielago Versace, Gallardo SE, Bicolore, Tricolore και Nera.

[Πηγή: Teamspeed]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto από την Keyvany

Η Keyvany έχει ετοιμάσει ένα ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto. Το ονομάζει Keytoro και αποτελείται από νέους προφυλακτήρες, νέο καπό, πλαϊνές ποδιές, αεροτομή,...

Lamborghini Urus SE με 800 άλογα

H Lamborghini παρουσίασε την plug-in υβριδική έκδοση της Urus, που την έχει ονομάσει Urus SE. Το αυτοκίνητο διαθέτει επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, ελαφρώς διαφορετικούς προφυλακτήρες,...