Διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία της απόσυρσης ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών με νέα εγκύκλιο που έδωσε στη δημοσιότητα. Οι νέες πληροφορίες ξεκαθαρίζουν το τι ισχύει για τα αυτοκίνητα που δεν έχουνε πληρώσει τέλη κυκλοφορίας αλλά και τι γίνεται στα οχήματα που έχουνε τεθεί σε εκούσια ακινησία. Συγκεκριμένα:

Η καταβολή των τελών κυκλοφορίας, αφορά μόνο τον τελευταίο ιδιοκτήτη του οχήματος και όχι στην περίπτωση που ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν είχε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.

Τα αυτοκίνητα που έχουν τεθεί σε εκούσια ακινησία ( έχουνε καταθέσει τις πινακίδες στην αρμόδια ΔΟΥ), απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Στα οχήματα που οι ιδιοκτήτες έχουνε υποβάλει δήλωση ακινησίας, χορηγείται από την Εφορία βεβαίωση με την ένδειξη “για την παράδοση του οχήματος σε εγκαταστάσεις της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος (ΕΔΟΕ) ή σε σημείο συλλογής οχημάτων τέλους κύκλου ζωής”.

Τέλος το υπουργείο ανακοίνωσε ότι έχει δώσει εντολή στις Εφορίες να αποστείλουν ειδοποιητήρια σε κατόχους οχημάτων που δεν είχαν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας στο παρελθόν. Οι ιδιοκτήτες αυτοί θα μπορούν να πληρώσουν το συνολικό ποσό σε 6 ίσες μηνιαίες δόσεις, ενώ αν η συνολική οφειλή είναι μέχρι 150 ευρώ, τότε καταβάλλεται εφάπαξ. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο επίσημο pdf που ακολουθεί.

[Πηγή: minfin.gr]

  • giannis1304

    επίσης μπορεί να αποσύρει κάποιος το αυτοκίνητό του μέχρι τις 20/12/2011 αλλά μπορεί να αγοράσει αυτοκίνητο αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και μετά το 2011!
    με άλλα λόγια έχεις στα χέρια σου το “αποσυρσόχαρτο” και το χρησιμοποιείς όποτε θέλεις! δεν υπάρχει περιορισμός.
     
    το υπουργείο “ξέχασε” να περιλάβει στο νόμο για την απόσυρση τα ήδη εκτελωνισμένα αυτοκίνητα!!!!! μα καλά ο πρόεδρος του συνδέσμου εισαγωγέων αυτοκινήτων, κύριος Βασιλάκης (ΤΟΥΟΤΑ) δεν έκαναν κάτι γι αυτό; Το ίδιο ισχύει και για τον πρόεδρο της ΕΔΟΕ κύριο Βρετό (FORD). Με αυτά και αυτά έξω από το παιχνίδι της απόσυρσης βγαίνουν οι παρακάτω πολυεθνικές (OPEL, FIAT, FORD, MERCEDES, BMW, FORD)! η πολιτική τους είναι να εκτελωνίζουν τα αυτοκίνητα με το που έρχονται στην Ελλάδα! τι κάνουν αυτές για να είναι ανταγωνιστικές; δίνουν το όφελος της απόσυρσης από την τσέπη τους και ως αντάλλαγμα παίρνουν την εκχώρηση του δικαιώματος της απόσυρσης! αν εσένα το όφελός σου ήταν παράδειγμα 700 ευρώ για την αγορά του νέου σου αυτοκινήτου με απόσυρση, θα χρησιμοποιήσει το “αποσυρσόχαρτο” για να εκτελωνίσει ένα αυτοκίνητο με πολύ πιο υψηλό τέλος ταξινόμησης!