Διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία της απόσυρσης ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών με νέα εγκύκλιο που έδωσε στη δημοσιότητα. Οι νέες πληροφορίες ξεκαθαρίζουν το τι ισχύει για τα αυτοκίνητα που δεν έχουνε πληρώσει τέλη κυκλοφορίας αλλά και τι γίνεται στα οχήματα που έχουνε τεθεί σε εκούσια ακινησία. Συγκεκριμένα:

Η καταβολή των τελών κυκλοφορίας, αφορά μόνο τον τελευταίο ιδιοκτήτη του οχήματος και όχι στην περίπτωση που ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν είχε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.

Τα αυτοκίνητα που έχουν τεθεί σε εκούσια ακινησία ( έχουνε καταθέσει τις πινακίδες στην αρμόδια ΔΟΥ), απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Στα οχήματα που οι ιδιοκτήτες έχουνε υποβάλει δήλωση ακινησίας, χορηγείται από την Εφορία βεβαίωση με την ένδειξη “για την παράδοση του οχήματος σε εγκαταστάσεις της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος (ΕΔΟΕ) ή σε σημείο συλλογής οχημάτων τέλους κύκλου ζωής”.

Τέλος το υπουργείο ανακοίνωσε ότι έχει δώσει εντολή στις Εφορίες να αποστείλουν ειδοποιητήρια σε κατόχους οχημάτων που δεν είχαν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας στο παρελθόν. Οι ιδιοκτήτες αυτοί θα μπορούν να πληρώσουν το συνολικό ποσό σε 6 ίσες μηνιαίες δόσεις, ενώ αν η συνολική οφειλή είναι μέχρι 150 ευρώ, τότε καταβάλλεται εφάπαξ. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο επίσημο pdf που ακολουθεί.

[Πηγή: minfin.gr]