Το Chevrolet Volt έχει αυτονομία μεγαλύτερη 1.600 χλμ

Σχετικά άρθρα

Το Chevrolet Volt ξεκίνησε τις πωλήσεις του στα τέλη του 2010 και οι άνθρωποι της General Motors δηλώνουν με υπερηφάνεια ότι το αυτοκίνητο τους μπορεί να έχει αυτονομία μεγαλύτερη των 1.000 μιλίων (1.610 χλμ). Ο Tony Posawatz, διευθυντής παραγωγής του Volt δήλωσε στο Bloomberg:

Ένα δείγμα της πρόσφατης έρευνας μας από τους ιδιοκτήτες του Volt μας αναφέρει ότι έχουνε δει αυτονομία 1.000 μιλίων προτού γεμίσουν ξανά το ρεζερβουάρ.

Το νούμερο από μόνο του προκαλεί μεγάλη έκπληξη αφού η Chevrolet δηλώνει ότι το αυτοκίνητο έχει αυτονομία περίπου 500 χλμ! Πως εξηγείτε τότε η τριπλάσια αυτονομία; Απλά οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες κάνουν κοντινές αποστάσεις με μικρές ταχύτητες μη ενεργοποιώντας έτσι τον βενζινοκινητήρα. Φορτίζουν το αυτοκίνητο του κάθε βράδυ και έτσι περνά αρκετός καιρός έως ότου επισκεφτούν το βενζινάδικο.

Να θυμίσω ότι το αυτοκίνητο έχει αυτονομία 40 εως 80 χλμ κινούμενα αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα του αλλά τότε ένας βενζινοκινητήρας 1.4 λίτρων αναλαμβάνει, όχι την κίνηση του οχήματος, αλλά την φόρτιση των μπαταριών του, ανεβάζοντας έτσι την αυτονομία στα 500 χλμ. Η ροπή του κινητήρα αγγίζει τα 370 Νm, ικανά ώστε να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 9 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 160 χλμ/ώρα. Η φόρτιση της μπαταρία ιόντων λιθίου 16 kW γίνεται μέσω απλής οικιακής πρίζας μέσα σε περίπου 4 ώρες. Στην Ευρώπη πωλείται έναντι των €41.950.

[Πηγή: Bloomberg]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η BYD κατασκεύασε το 7.000.000στό όχημα με μπαταρία

Η BYD ανακοίνωσε ότι παρήγαγε το 7.000.000στό αυτοκίνητο νέας ενέργειας (new energy vehicle, NEV) από το 2008, κάτι που την καθιστά την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία...