Θυσιάστηκε για τον αγώνα ο Hamilton

Σχετικά άρθρα

Στη Μαλαισία είχε φανερό πρόβλημα με τα ελαστικά. Ένας από τους λόγους ήταν το γεγονός ότι δεν είχε πολλά φρέσκα σετ στη διάθεσή του και έτσι αναγκάστηκε να μπει για την 4η αλλαγή, μόλις 4 γύρους πριν από το τέλος του αγώνα. Τώρα, ο Lewis Hamilton θυσίασε μία προσπάθεια στο Q3 για να έχει ένα επιπλέον σετ φρέσκων μαλακών ελαστικών στον αγώνα. Ο Πρωταθλητής του 2008 θα ξεκινήσει με τα ίδια ελαστικά που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο Q3 (όπως ορίζουν οι κανονισμοί) και για τον αγώνα θα έχει 2 καινούργια σετ ελαστικών. Ένα σετ μαλακής και ένα σετ σκληρής γόμας. Αν χρειαστεί και 3ο pit stop, θα βάλει ελαφρώς χρησιμοποιημένα σκληρά ελαστικά. Ας δούμε τι δήλωσε ο Βρετανός:

Κάναμε κάποιες θετικές αλλαγές στο set-up το βράδυ της Παρασκευής, και ήμουν πολύ πιο ευχαριστημένος με το μονοθέσιο μας σήμερα. Στις κατατακτήριες, ο Jenson κι εγώ ήμασταν πολύ κοντά και ήμασταν και οι δύο εκεί. Ο Jenson έκανε φανταστική δουλειά και θα ξεκινήσει μπροστά από μένα, αλλά εγώ θυσίασα λίγο από ρυθμό μου για να έχω ένα φρέσκο μαλακό ελαστικό για ένα από τα stints.

Ο προηγούμενος αγώνας στη Μαλαισία μας έδειξε πόσο σημαντικό είναι να έχεις φρέσκα ελαστικά για τον αγώνα. Η σημερινή στρατηγική θα πρέπει να βελτιώνει τις πιθανότητες μου για τον αγώνα. Είναι πάντα καλό να έχουμε φρέσκο ελαστικό, και θα ήθελα να είμαι σίγουρος ότι μπορώ να καλύψω τα πάντα. Το να είμαι σε θέση να βάλω νέα λάστιχα στο τέλος του αγώνα, θα είναι πολύ θετικό και θα βοηθήσει στη διάρκεια των ελαστικών.

[Πηγή: McLaren | Photo copyright: Vodafone McLaren Mercedes/HOCH ZWEI]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...