Πολλοί πίστευαν ότι ο ρυθμός της Ferrari 150° Italia στον αγώνα θα ήταν καλύτερος, αλλά το ιταλικό μονοθέσιο δεν ήταν ανταγωνιστικό, πράγμα που δεν επέτρεψε στους οδηγούς της Ferrari να παλέψουν για κάποια θέση στο βάθρο. Ο Fernando Alonso δεν είχε πολύ καλή απόδοση και ο Ισπανός τερμάτισε πίσω και από τον, πολύ καλό σήμερα, Felipe Massa. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ferni δήλωσε τα εξής:

Έκανα άσχημη εκκίνηση, ο Felipe με προσπέρασε και μια Force India κοντά μου έκανε το ίδιο, μετά είχα καλή μάχη στον πρώτο γύρο. Μετά από το πρώτο μου pit stop, έχασα πολύ χρόνο πίσω από τον Michael, χάνοντας της επαφή με τους πρώτους. Στο τέλος, βρήκα και πάλι τον εαυτό μου να παλεύει, με τις θέσεις μας να αντιστρέφονται. Για άλλη μια φορά, ήταν μια καλή μάχη, αλλά θα προτιμούσα να γινόταν για το βάθρο και όχι για την 7η θέση.

Δυστυχώς, ο ρυθμός μας ήταν πολύ αργός και δε νομίζω ότι μια διαφορετική στρατηγική θα μπορούσε να αλλάξει κάτι. Είχα καλύτερες Κυριακές στην καριέρα μου, αλλά δεν θα είμαι κακόκεφος ή θα χάσω την αυτοπεποίθησή μου.

Ξέρουμε ότι πρέπει να βελτιωθούμε για να πάμε μπροστά. Η McLaren και η Mercedes το κατάφεραν και δεν υπάρχει λόγος να πιστεύω ότι δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο. Σαφώς η αεροδυναμική είναι η αχίλλειος πτέρνα μας αυτή τη στιγμή και πρέπει να εκεί πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο.

Πριν από 8 ημέρες, στη Μαλαισία, είχαμε δει κάποια ενθαρρυντικά σημάδια, αλλά δεν συνέβη κάτι τέτοιο τώρα. Το αυτοκίνητο δεν έχει αλλάξει, τη στιγμή που οι άλλοι έχουν σημειώσει πρόοδο.

[Πηγή: Ferrari]