Είχαμε δει παλαιότερα ότι ο Σουλτάνος του Brunei (ναι ήταν καλεσμένος και στο γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ) πουλά την απίστευτη συλλογή αυτοκινήτων του. Ανάμεσα στα 42 αυτοκίνητα που έχει η συλλογή βρίσκεται και μια από της 7 Cizeta V16 που βγήκαν ποτέ στην παραγωγή καθώς επίσης μια ItalDesign BMW Nazca V12 και μια Jaguar XJ 220. Ας αφήσουμε όμως τα υπόλοιπα αυτοκίνητα και ας επικεντρωθούμε στην Cizeta V16T.

Ήταν το πρώτο supercar που φορούσε V16 κινητήρα. Το συγκεκριμένο είναι δεξιοτίμονο (μόλις 3 κατασκευάστηκαν με το τιμόνι δεξιά) και είναι το 6ο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε. Το αυτοκίνητο δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ σε δρόμο, γι΄αυτό δεν έχει πινακίδες και έχει διανύσει μόνο τα χλμ που έκανε μέσα στο εργοστάσιο.

H Cizeta δεν κατασκεύασε ποτέ άλλο αυτοκίνητο. Ιδιοκτήτης της ήταν ο Claudio Zampolli ο οποίος συνεργάστηκε με τον Giorgio Moroder και τον σχεδιαστή Marcello Gandini για να ανοίξουν την εταιρία το 1988. Οι υπάλληλοι της εταιρίας ήταν πρώην μηχανικοί της Lamborghini.

Ο κινητήρας του είναι χωρητικότητας 6.0-λίτρων (στην ουσία είναι ενωμένοι δύο V8 με περιεχόμενη γωνία 90°) και συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4.0 δευτερόλεπτα με την τελική του ταχύτητα να ανέρχεται στα 328 χλμ/ώρα. Ο σουλτάνος το πουλά για $500.000 (€339.000). Thanks for the tip, Χρήστο ;)

[Πηγή: ferraricollectionforsale.com]