Φήμες: Νέα Porsche 961 με V8 κινητήρα, η απάντηση της Porsche στα “μικρά” supercars

Σχετικά άρθρα

Η Porsche ακούγαμε εδώ και καιρό ότι ετοιμάζει νέο αυτοκίνητο για την “μικρή” κατηγορία των supercars και οι πρώτες φήμες για το αυτοκίνητο αυτό είναι γεγονός. Θα ονομαστεί 961, σχεδιαστικά θα είναι παρόμοια με την 918 RSR Coupe και θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Detroit στις αρχές του 2012.

Το νέο μοντέλο θα τοποθετηθεί πάνω από την νέα 911 και θα φορά έναν V8 κινητήρα απόδοσης 600 ίππων. Το γερμανικό AutoBild αναφέρει ότι το supercar θα είναι κεντρομήχανο με την κίνηση να μεταφέρεται στον πίσω άξονα. Πιθανώς στο μέλλον θα υπάρξει και υβριδική έκδοση, η οποία θα είναι τετρακίνητη αφού ο μπροστά άξονας θα τροφοδοτείται από τον/τους ηλεκτροκινητήρες. Η υβριδική έκδοση είναι πολύ πιθανό να διαθέτει και το σύστημα KERS της 918 RSR Coupe.

Το supercar αναμένεται να κοστίζει γύρω στις €200.000, θα τεθεί απέναντι από τα Audi R8, Ferrari 458 Italia, Lamborghini Gallardo και McLaren MP4-12C και αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2013.

Porsche 918 RSR

[Πηγή: AutoBild]

μπορείς να το πεις νέα είδηση, αφού στα τέλη Φεβρουαρίου ο CEO της Porsche, Matthias Muellerr είχε δηλώσει ότι η εταιρία του θέλοντας να διπλασιάσει τις πωλήσεις της έως το 2018 θα παρουσιάζει νέα μοντέλα κάθε χρόνο. Μέσα σε αυτά θα είναι και το νέο supercar το οποίο θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα 911 GT2 RS και 918 Spyder.

Σύμφωνα με το Autocar οι Γερμανοί φαίνεται ότι είναι κοντά στο να δώσουν το πράσινο φως στην 929, ή όπως αλλιώς ονομαστεί. Το αυτοκίνητο θα τεθεί απέναντι στα Ferrari 458 Italia, Lamborghini Gallardo, Audi R8 και McLaren MP4-12C και θα διαθέτει ελαφρύ σασί (πιθανότατα θα δανείζεται το “aluminum space frame” σασί της Audi) με την μπροστά ανάρτηση να την δανείζεται από την 911 και την πίσω από την Cayman.

Μηχανικά δεν υπάρχει τίποτα επίσημο με τις φήμες να θέλουν να φορά τον 6-κύλινδρο 3.6 λίτρων της GT2 RS που στην περίπτωση της 911 αποδίδει 620 άλογα. Αν τελικά περάσει στην παραγωγή, αναμένεται να κατασκευάζονται γύρω στις 2.500 με 3.000 μονάδες ετησίως.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...

Η Manthey βελτιώνει την Porsche 911 GT3 Touring

Η Manthey έχει ετοιμάσει ένα βελτιωτικό πακέτο για την Porsche 911 GT3 Touring. Αυτό αποτελείται από νέο μπροστινό spoiler που παρέχει περισσότερη κάθετη δύναμη...