Φοιτητές του MIT αναπτύσουν υγρό “καύσιμο” για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

Το πανεπιστήμιο Massachusetts Institute of Technology, γνωστό ως ΜΙT είναι γνωστό ότι έχει μερικά από τα εξυπνότερα μυαλά του κόσμου. Τελευταίο κατόρθωμα κάποιων από αυτών, ήταν να αναπτύξουν μια νέα τεχνολογία φόρτισης των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αντί να στηρίζονται σε μπαταρίες λιθίου ή νικελίου, οι νέες μπαταρίες αποθηκεύουν ηλεκτρόνια μέσα σε ημι-στερεές κυψέλες. Τα σωματίδια φορτίζονται μέσω ενός ηλεκτρολυτικού διαλύματος το οποίο αντλείται μεταξύ των διαμερισμάτων των κυψελών που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση ή την απελευθέρωση της ενέργειας.

Η τεχνολογία αυτή υποτίθεται ότι κάνει τις μπαταρίες 10 φορές πιο αποτελεσματικές σε σχέση με της τωρινές μπαταρίες, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η παραγωγή της τεχνολογίας αυτής, είναι φθηνότερη από αυτή των μπαταριών. Οι εκτιμήσεις λένε ότι οι μπαταρίες αυτές θα μπορούσαν να είναι έως και 50% ελαφρύτερες από τις τωρινές συμβατικές μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Αν μέχρι στιγμής έχεις ενθουσιαστεί με την ιδέα, άκου ότι οι μπαταρίες αυτές δεν χρειάζεται να τις βάζεις στη πρίζα για να φορτίσουν, αλλά φορτίζουν γεμίζοντας τις κυψέλες με το σχετικό “καύσιμο” ηλεκτρολυτών. Θα μπορείς δηλαδή να κάνεις μακρινά ταξίδια χωρίς να έχεις κατά νου την αυτονομία, μιας και θα μπορείς να γεμίζεις-φορτίζεις το ηλεκτρικό αυτοκίνητο σου, όπως ακριβώς κάνεις και στο συμβατικό αυτοκίνητο με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο θα είναι έτοιμο μέσα στους επόμενους 18 μήνες και μακάρι να περάσει κάποια στιγμή στη παραγωγή.


[Πηγή: MIT | via: The Atlantic Wire]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...