Συνεργασία Audi και Mazda για ανάπτυξη περιστροφικών κινητήρων;

Σχετικά άρθρα

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Audi και η Mazda συνεργάζονται – η τελευταία τους συνεργασία δεν τελείωσε και με τον καλύτερο τρόπο – και μια νέα φήμη αναφέρει ότι οι δύο εταιρίες φαίνεται ότι εξετάζουν μια συμμαχία για να αναπτύξουν από κοινού, νέους Wankel κινητήρες.

Το InsideLine αναφέρει ότι οι δύο εταιρίες έχουνε ήδη ανεπίσημες επαφές και διερευνούν την πιθανότητα να ενώσουν τις δυνάμεις του για να αναπτύξουν από κοινού νέους περιστροφικούς κινητήρες. Θα αναρωτιέσαι τι τον θέλει τον Wankel κινητήρα η Audi; Να σου θυμίσω ότι ήδη έχει τοποθετήσει έναν τέτοιο στο Α1 E-tron απόδοσης 20 ίππων, ώστε να φορτίζει τις μπαταρίες του ηλεκτροκινητήρα. Το Α1 E-tron θα περάσει κάποια στιγμή στη παραγωγή, και μάλιστα ο κινητήρας αυτός είχε φέρει σε ρήξη την Audi με το VW Group (κάτι που επισήμως το αρνήθηκαν).

Η Mazda φαίνεται ότι έχει αναπτύσσει έναν περιστροφικό κινητήρα ο οποίος δεν διαθέτει κλασικά μπουζί, αλλά μπουζί από λέιζερ. Πολλές λεπτομέρειες δεν έχουνε γίνει γνωστές, αλλά το InsideLine αναφέρει ότι το σύστημα αυτό κάνει τον κινητήρα να σφραγίζεται καλύτερα, να είναι αποδοτικότερος και να έχει μειωμένες εκπομπές CO2. Ο κινητήρας αυτός φαίνεται ότι δεν έχει πάρει ακόμη το πράσινο φως αφού η Mazda ψάχνει να βρει χρήματα για να τον αναπτύσσει περαιτέρω.

Ο κινητήρας όταν περάσει στην παραγωγή, ίσως τοποθετηθεί στον αντικαταστάτη του RX-8, αν και μια πρόσφατη αναφορά ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει, λόγω μειωμένων πωλήσεων.

[Πηγή: InsideLine]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Mazda CX-80

Η Mazda παρουσίασε σήμερα το νέο της επταθέσιο SUV, το CX-80, που αποτελεί το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο στην ευρωπαϊκή γκάμα της και τη νέα...