Αυτό το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα βάλει ταφόπλακα στα οικονομικά των νοικοκυριών. Ανάμεσα σε έκτακτες εισφορές για αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, σκάφη αναψυχής και πισίνες, φόρο στα αναψυκτικά επιπλέον 10% (συνολικά ο ΦΠΑ θα πάει στα 23% ανεξαρτήτως του εάν σερβίρονται ή όχι από καταστήματα μαζικής εστίασης) το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει και αύξηση 10% στα Τέλη Κυκλοφορίας του 2012.

Έκτακτη εισφορά θα πληρώσουν όσοι έχουν αυτοκίνητα από 2.000 cc και πάνω με το ποσό να ξεκινά από τα 150 ευρώ και θα φθάνει τα 650 ευρώ για Ι.Χ. άνω των 5.000 κυβικών. Τα τέλη κυκλοφορίας του 2012 θα αυξηθούν μεσοσταθμικά κατά 10%.

Τέλος το Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων φαίνεται ότι συμφώνησε με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων παραχώρησης των εθνικών οδών, για την μείωση της τιμής των διοδίων κατά 25-30% σε όλο το δίκτυο και κατά 50% στα υπό κατασκευή τμήματα. Η σχετική επίσημη ανακοίνωση θα ανακοινωθεί στα τέλη του Ιούλη, με τις τράπεζες που χρηματοδοτούν τα έργα, να είναι σύμμαχοι στην απόφαση αυτή.