O Hamilton υπερασπίζεται το προσπέρασμά του στον Button

Σχετικά άρθρα

Το BBC δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί με το ατύχημα μεταξύ του Hamilton και του Button στον χθεσινό συγκλονιστικό αγώνα στον Καναδά, και έτσι στο κεντρικό του άρθρο στο BBC Sport F1 αναφέρει:

Ο Hamilton συγκρούστηκε με τον νικητή του αγώνα όταν προσπάθησε να τον περάσει από την εξωτερική.Ο Hamilton δήλωσε:

Έκανε λάθος ο Button στην τελευταία στροφή έτσι πήρα την εσωτερική του. Αυτός συνέχισε να κινείται προς το τοίχο στα αριστερά του. Έστω και αν δεν με είδε, βρέθηκα στον τοίχο.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής πρόσθεσε χτες σε δηλώσεις του:

Δεν έχω δει το βίντεο ακόμα, αλλά αισθάνθηκα ότι ήμουν στα μισά του δρόμου ήδη, στην εξωτερική του. Δεν υπήρξε τίποτα που θα μπορούσα να κάνω. Ήταν πολύ αργά για μένα να κάνω πίσω. Θεωρώ πως ήμουν δίπλα του, αλλά δεν μου άφησε χώρο. Δεν νομίζω ότι ήταν εσκεμμένο. Γνωρίζω τον Jenson αρκετά καλά και δεν θα μπούμε σε αυτή τη κόντρα. Νόμιζα ότι ήμουν δίπλα του, αλλά δεν έχει σημασία τώρα. Η ομάδα μου με διέταξε να σταματήσω.

Ο Button, ο οποίος αντέδρασε στην επαφή με το Hamilton οργισμένα, λέγοντας στο team radio “τι κάνει“, γλύτωσε και οδήγησε στη συνέχεια για να καταγράψει αυτό που αποκαλούσε “καλύτερη νίκη” της καριέρας του.

Το λάστιχο του Hamilton ήταν κατεστραμμένο. Ωστόσο, ο 26 χρονος πιστεύει ότι η McLaren έκανε λάθος που του είπε ότι δε θα μπορούσε να συνεχίσει.

Ήταν μόνο το ελαστικό που ήταν διαλυμένο. Έτσι έβαλα το diff-lock (ένα μηχανισμό που αυξάνει την πρόσφυση) και ήμουν έτοιμος να το οδηγήσω πίσω στα pit για αντικατάσταση, αλλά η ομάδα μου είπε να σταματήσω. Νόμιζα ότι η ανάρτηση είχε διαλυθεί , διότι αυτό ήταν που μου είπαν στο team radio, αλλά αποδεικνύεται ότι δεν ήταν.

Ο Hamilton είχε ήδη λάβει μέρος σε ένα περιστατικό με τον Mark Webber δύο γύρους νωρίτερα, και αργότερα ζήτησε συγγνώμη για την επαφή που είχε με τη Red Bull.

Ο Martin Whitmarsh επέμεινε ότι το ατύχημα μεταξύ του Hamilton και Button δεν θα επηρεάσει τις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο οδηγών του.

Ο Jenson δεν ήξερε ότι ήταν εκεί και ο Lewis προσπαθούσε να σημειώνει ικανοποιητική πρόοδο Δεν υπάρχει θέμα. Και οι δύο βλέπουν με τον ίδιο τρόπο το περιστατικό. Ο Lewis πάντα θα είναι ένας παθιασμένος οδηγός αγώνων, και θα ήταν λάθος μας να πούμε κάτι αντίθετο.

Η πρόωρη έξοδος του Hamilton από τον αγώνα του Μόντρεαλ, ακολουθεί το αμφιλεγόμενο Grand Prix του Μονακό ένα δεκαπενθήμερο νωρίτερα στο οποίο τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες σε δύο περιπτώσεις για τις συγκρούσεις με τον Felipe Massa της Ferrari και τον Pastor Maldonado της Williams αντίστοιχα.

Ο Hamilton φαίνεται ότι έχει μετατραπεί σε αρνητικό πόλο έλξης για το τρέχον έτος, και φαίνεται να υπάρχει ένα βαρύ κλίμα στην ομάδα για το ότι είναι ανήμποροι και παρακολουθούν άλλο ένα τίτλο να χάνεται.

Στο BBC F1 ο συν-σχολιαστής David Coulthard, πιστεύει ότι ο Hamilton, ο οποίος ήταν 0.551 secs βραδύτερος από τον Vettel στις κατατακτήριες δοκιμές, δυσκολεύεται να αξιοποιήσει στο έπακρο ένα αυτοκίνητο που έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να αντισταθμίζει την κυρίαρχη Red Bull. Συγκεκριμένα είπε:

Είναι εύκολο να χτυπήσει κάποιος όταν συμμετέχουν πολλοί σε μια σειρά γεγονότων, αλλά αυτός είναι ο λόγος που ο Lewis έχει τόσους πολλούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Αυτή είναι μόνο μια φάση του που περνά τώρα. Πιστεύει ο Hamilton πως είναι ο καλύτερος οδηγός στον κόσμο, αλλά τώρα η McLaren δεν είναι σε θέση να του δώσει ένα νικηφόρο αυτοκίνητο, και αυτός το παίρνει βαρέως. Θέλει να κερδίσει, και αυτό το πάθος, που τον οδηγεί, είναι που προκαλεί.

Αλλά O Hamilton ήταν ο στόχος της σκληρής κριτικής από τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Niki Lauda. Κατά την διάρκεια του σχολιασμού στο γερμανικό RTL είπε:

Είναι τελείως τρελό. Εάν το διοικητικό όργανο, η FIA δεν τον τιμωρήσει, δεν καταλαβαίνω τον κόσμο πια. Σε κάποιο σημείο, πρέπει να υπάρξει ένα τέλος σε όλα τα αστεία. Δεν μπορείτε να επιτρέπετε να οδηγεί έτσι,  θα σκοτώσει κάποιον στο τέλος

είπε απευθυνόμενος στη FIA. Πολύ σκληρή η δήλωσή του.

Ο Hamilton τέλος πρόσθεσε:

Αν προσπαθήσουμε να παραμείνουμε έξω από τα προβλήματα θα ήταν καλό. Εάν θα μπορούσαμε να πλασαριστούμε λίγο ψηλότερα και να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε αυτού του είδους τις καταστάσεις, θα ήταν καλό, αλλά αυτός δυστυχώς έτσι είναι τώρα..

[Πηγή: BBC | Photo Copyright: Mark Thompson/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...