Το καλοκαίρι φαίνεται ότι μπήκε για τα καλά, αφού σήμερα ίσως μπορείς να πεις ότι νιώσαμε την ζέστη του καλοκαιριού. Και με την ζέστη να χτυπά κάτι 30αρια, δεν σου αρέσει όταν οδηγείς, να κλείνεις το κλιματιστικό, να ανοίγεις το παράθυρο και να βγάζεις έξω το αριστερό σου χέρι για να νιώθεις τον αέρα; Λοιπόν η κίνηση αυτή είναι πολύ πιθανό να σου δημιουργήσει μελάνωμα και καρκίνο του δέρματος.

Σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, το 55% των περιπτώσεων που έχουν καρκίνο του δέρματος στο χέρι, το 52% των μελανωμάτων και το 53% των καρκινωμάτων Merkel εμφανίζονται στην αριστερή μεριά του σώματος. Σε μια αντίστοιχη έρευνα που είχε γίνει το 1986 στην Αυστραλία, τα αποτελέσματα είχαν δείξει ότι ένα ανάλογο ποσοστό εμφανιζόταν στο δεξί χέρι (οι Αυστραλοί οδηγούν δεξιοτίμονα).

Δεν νομίζω να χρειάζεσαι κάτι παραπάνω για να πειστείς ότι η παρατεταμένη οδήγηση με το χέρι έξω από το παράθυρο μπορεί να σου προκαλέσει καρκίνο του δέρματος. Τα παράθυρα των αυτοκινήτων μπορούν να μπλοκάρουν την UVB ακτινοβολία, προστατεύοντας το σώμα του οδηγού από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου.

Τώρα αν εσύ πάλι θέλεις να βγάζεις το χέρι έξω το παράθυρο υπάρχουν δύο τρόποι για να αποφύγεις τις δυσάρεστες καταστάσεις. Ή βάζεις αντηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας ή φοράς μακρυμάνικο. Διαλέγεις.


[Πηγή: Ε Βlue | Via: USA Today | Photo Copyright: Joshua Coach @ Flick Creative Commons 2.0]