Ολοένα και περισσότερες πίστες αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα υπέρογκα τέλη που είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει βοήθεια από την κυβέρνηση, αλλά φαίνεται πως η οικονομική κρίση “χτυπά” τα πάντα στο πέρασμά της, λίγο ή πολύ. Το τελευταίο “θύμα” είναι η πίστα του Nürburgring, καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να βοηθά οικονομικά το Grand Prix στο Nürburgring.

Η μοναδική λύση για τους Γερμανούς είναι η μείωση των τελών, κάτι το οποίο καθορίζεται από τον CEO της Formula 1, Bernie Ecclestone. Μάλιστα, ο υπουργός, Eveline Lemke, ζητά από τον 80χρονο να μειώσει τις οικονομικές του απαιτήσεις. Ο Jorg Lindner, διοργανωτής των αγώνων, δηλώνει:

Οι συνθήκες αυτή τη στιγμή είναι υψηλές, και πλέον δεν είναι αποδεκτές οι απώλειες. Έτσι, υπάρχει περίπτωση να συνεχιστεί η μεγάλη και μυθική παράδοση της Formula 1 στο Nürburgring, μόνο αν μια μελλοντική σύμβαση περιλαμβάνει οικονομικά και πολιτικά αποδεκτούς όρους.

Το Γερμανικό Grand Prix εναλλάσσεται σε Nürburgring και Hockenheim. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβόλαιο του Nürburgring λήγει στο τέλος του έτους, ενώ το Hockenheim έχει συμβόλαιο μέχρι το 2016.

[Πηγή: TheF1Times]