O Bernie Ecclestone εξετάζεται για δωροδοκία!

Σχετικά άρθρα

Είμαι σίγουρος πως πολλοί από εσάς δεν χωνεύετε τον Bernie Ecclestone και πως αυτή η είδηση θα χαροποιήσει αρκετούς. Φαίνεται, λοιπόν, πως ο CEO της Formula 1 εμπλέκεται σε οικονομικό σκάνδαλο κατά τη πώληση των εμπορικών δικαιωμάτων του κορυφαίου μηχανοκίνητου αθλήματος, το 2006.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το 2006, η CVC Capital Partners, στην οποία ο Ecclestone είναι CEO και μέτοχος, αγόρασε όλες τις μετοχές που κατείχε η γερμανική κρατική τράπεζα Bayerische Landesbank. Ο 80χρονος φέρεται να έχει δεχθεί $41.400.000 (€28.900.000) από τη Bayerische Landesbank με τη μορφή προμηθειών. Στη συνέχεια, ο Βρετανός κατέβαλε στην Bambino Holdings $25.000.000 (€17.500.000).

Ο Gerhard Gribkowsky, πρώην CEO της BayernLB, αντιμετωπίζει κατηγορίες για δωροδοκία, διαφθορά, φοροδιαφυγή, υπεξαίρεση και κατάχρηση εξουσίας. Επίσης, σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Gribkowsky πούλησε το μερίδιο του στο άθλημα, οποίο ανέρχονταν στο 48%, χωρίς να αναβαθμίσει την αποτίμηση, ως αντάλλαγμα για τις δωροδοκίες που εμφανιζόταν ως διαβουλευτικές συμβάσεις, οι οποίες είχανε πληρωθεί από αυστριακές εταιρίες στο όνομα του Gribkowsky από κάποιον με το όνομα “Bernard E”. Η εισαγγελία αναφέρει :

Η πληρωμή ήταν καλυμμένη από δύο πλαστά συμβόλαια τα γραμματοκιβώτια των εταιρειών στο Μαυρίκιο και τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Ο κατηγορούμενος δεν κατέβαλε φόρο επί των χρηματικών ποσών στη Γερμανία, παρόλο που ήταν υποχρεωμένος να το κάνει.

Επίσης, πάντα σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Gribkowsky συμφώνησε να δοθεί από την BayernLB $41.400.000 στον Ecclestone και $25.000.000 στην Bambino Holdings.

Οι πληρωμές αυτές δε θα είχαν ζητηθεί αν δεν έπρεπε για τις δωροδοκίες που έπρεπε να καταβληθούν στον κατηγορούμενο. Η Bayerische Landesbank έχει υποστεί ζημιές περίπου $66.500.000 (€46.500.000) από τον κατηγορούμενο.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Gerhard Gribkowsky θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, ενώ κάτι τέτοιο δεν είναι σίγουρο για τον Bernie Ecclestone. Ο 80χρονος τονίζει πως δεν έχει κάνει τίποτα κακό και ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την εισαγγελία. Επίσης, η CVC δηλώνει πως δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά για τις πληρωμές στον Gribkowksy, ο οποίος δεν έχει πει τίποτα μέχρι τώρα για όλους αυτούς τους ισχυρισμούς που υπάρχουν γύρω από το όνομά του.

[Πηγή: The Telegraph | Photo Copyright: REUTERS/Osman Orsal/Files]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr