Τα τελευταία 3 Grands Prix έδειξαν ότι η McLaren και Ferrari μπορούν να τα βάλουν με τη Red Bull. Και με το παραπάνω, μάλιστα, καθώς έχουν νικήσει την αυστριακή ομάδα. Η RB7 φαίνεται να έχει μείνει πίσω στην εξέλιξη, με τις MP4-26 και150° Italia να παρουσιάζουν περισσότερες και πιο σημαντικές αναβαθμίσεις.

Ο πρόεδρος της Mercedes GP, Ross Brawn, πιστεύει ότι οι δύο ιστορικότητες ομάδες της Formula 1 μπορούν να πιάσουν τη νέα… υπερδύναμη.

Είναι αδύνατο να προβλέψουμε τι θα γίνει από το Spa, αλλά είδαμε ότι οι Ferrari και McLaren ήταν μπροστά στους 3 τελευταίους αγώνες και θα συνεχίσουν να εξελίσσονται.

Το Spa είναι μια πίστα όπου το πρώτο και τρίτο κομμάτι απαιτούν δυνατό κινητήρα, κάτι στο οποίο ο RS 27 της Renault (που βρίσκεται στην RB7) υστερεί έναντι των FO 108Y της Mercedes και 056 της Ferrari. Πέρυσι, η RBR, προερχόμενη από την Ουγγαρία που έδειξε απίστευτη ταχύτητα, τα βρήκε σκούρα απέναντι στη McLaren. Το θέμα είναι τι θα κάνει φέτος, καθώς στην Ουγγαρία, μια πίστα στην οποία που θεωρητικά δε θα είχε αντίπαλο, ηττήθηκε από τη βρετανική ομάδα.

Και ο Steve Nielsen, πρώην αγωνιστικός διευθυντής της Lotus Renault, έχει την ίδια γνώμη, τονίζοντας ότι η McLaren και η Ferrari έχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες βελτίωσης.

Το γεγονός ότι η Ferrari και η McLaren εξελίχθηκαν αεροδυναμική και στην περιοχή της εξάτμισης πιο μετά από τη Red Bull, τους δίνει πολύ περισσότερες δυνατότητες βελτίωσης.


[Πηγή: PlanetF1 | Photo Copyright: Julian Finney/Getty Images]