Λίγο πολύ, ήταν γνωστό, αλλά τώρα επιβεβαίωσε και η FIA ότι οι οδηγοί δε θα μπορούν να χρησιμοποιούν το DRS στην περίφημη Eau Rouge. Φυσικά, ο λόγος δεν είναι άλλος από την ασφάλεια των οδηγών, καθώς σε εκείνο το σημείο η τα μονοθέσια πλησιάζουν τα 300 Km/h, και τα ατύχημα σε τέτοιες ταχύτητες είναι εξαιρετικά επικίνδυνα. Αυτό ισχύει για όλες τις περιόδους της Παρασκευής και του Σαββάτου, ενώ για τον αγώνα της Κυριακής, η ζώνη του DRS είναι γνωστή.

Μάλιστα, πληροφορίες λένε ότι οι οδηγοί δε θα μπορούν να ανοίξουν την πίσω πτέρυγα από την είσοδο της La Source μέχρι και το τέλος της Eau Rouge, δηλαδή τη στροφή Raidillon. Από ΄κει και πέρα, θα μπορούν να μειώνουν προσωρινά την αντίσταση για την ευθεία Kemmel μέχρι τα φρένα για τη Les Combes. Η απαγόρευση είναι κάτι που βρήκε σύμφωνους τους οδηγούς, με τον Mark Webber να δηλώνει ότι:

Πραγματικά, δε θέλουμε να πατάμε εκτός σ’ εκείνο το σημείο, ακόμα και με την αυξημένη ασφάλεια που έχουμε στις μέρες μας.

Στα υπόλοιπα σημεία της χάραξης, οι οδηγοί θα μπορούν να κάνουν ελεύθερη χρήση του DRS, μόνο όσον αφορά τις ελεύθερες και τις κατατακτήριες δοκιμές.

[Πηγή: FIA, GMM | Photo Copyright: Paul Gilham/Getty Images]