Γνωρίζεις ότι η ενεργοποίηση της κινούμενης πίσω πτέρυγας στις ελεύθερες και τις κατατακτήριες δοκιμές είναι ελέυθερη και απεριόριστη. Όμως, αυτό δεν θα μπορεί να γίνει στο Μονακό, αλλά και στην καταπληκτική πίστα του Spa, στο Βέλγιο.

Η FIA, για λόγους ασφαλείας, αποφάσισε να απαγορεύσει τη χρήση του συστήματος μέσα στο τούνελ του Μονακό, αλλά και στην περίφημη και μία από της καλύτερες στροφές στο πρωτάθλημα, την Eau Rouge, στο Spa. Και στα δύο αυτά σημεία οι οδηγοί περνούν με το πόδι κολλημένο στο πάτωμα και πολλοί φοβήθηκαν ότι αυτό μπορεί να δημιουργούσε θέματα ασφαλείας.

Φυσικά, για όλη την υπόλοιπη διαδρομή, οι οδηγοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν όποτε και για όση ώρα θέλουν το DRS, πάντα όσον αφορά όλες τις περιόδους εκτός από τον αγώνα, εκεί όπου η ζώνη καθορίζεται από τη FIA.

Μετά από αυτή τη εξέλιξη, η ζώνη του DRS για το Μονακό ορίζεται η ευθεία εκκίνησης-τερματισμού. Για το Spa είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε με βεβαιότητα, καθώς ο αγώνας είναι προγραμμτισμένος για τις 28 Αυγούστου.

[Πηγή: thef1times | Photo copyright: HOCH ZWEI]

  • stadi

    Ετσι κι αλλιως χωρις διπλο διαχυτη δεν νομιζω να τολμουσε καποιος να περασει την eau rouge με το DRS.Οσο για το monaco  στην ευθεια εκκινισης τερματισμου δυσκολα θα γινει προσπερασμα.go mclaren!!!!!

  • orthi apofasi

  • hellboy

    aftoi ekei stin f1 ta teleftaia 12-13 xronia prospathoune na tin katantisoun na mhn tous blepei kaneis olo mh kai mh  kai mh!!!oust  o ekleston apo tin f1!!!!!!!zhtw ta sliks!!!!!!!!!!oust ta trenakia apo tin f1 me tis kathares grames!!!!!!!!!!!!!zhtw h maxh se olo to mhkos kai platos tis pistas!!!!!!!!!!!!!!!!