Γνωρίζεις ότι η ενεργοποίηση της κινούμενης πίσω πτέρυγας στις ελεύθερες και τις κατατακτήριες δοκιμές είναι ελέυθερη και απεριόριστη. Όμως, αυτό δεν θα μπορεί να γίνει στο Μονακό, αλλά και στην καταπληκτική πίστα του Spa, στο Βέλγιο.

Η FIA, για λόγους ασφαλείας, αποφάσισε να απαγορεύσει τη χρήση του συστήματος μέσα στο τούνελ του Μονακό, αλλά και στην περίφημη και μία από της καλύτερες στροφές στο πρωτάθλημα, την Eau Rouge, στο Spa. Και στα δύο αυτά σημεία οι οδηγοί περνούν με το πόδι κολλημένο στο πάτωμα και πολλοί φοβήθηκαν ότι αυτό μπορεί να δημιουργούσε θέματα ασφαλείας.

Φυσικά, για όλη την υπόλοιπη διαδρομή, οι οδηγοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν όποτε και για όση ώρα θέλουν το DRS, πάντα όσον αφορά όλες τις περιόδους εκτός από τον αγώνα, εκεί όπου η ζώνη καθορίζεται από τη FIA.

Μετά από αυτή τη εξέλιξη, η ζώνη του DRS για το Μονακό ορίζεται η ευθεία εκκίνησης-τερματισμού. Για το Spa είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε με βεβαιότητα, καθώς ο αγώνας είναι προγραμμτισμένος για τις 28 Αυγούστου.

[Πηγή: thef1times | Photo copyright: HOCH ZWEI]