Ο CEO της Bentley, Wolfgang Durheimer μιλώντας στο Car and Driver αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες για το πως θα μοιάζει το SUV που ετοιμάζει η εταιρία του. Να σου πω ότι ο Durheimer είναι λάτρης των SUV αφού όταν δούλευε για λογαριασμό της Porsche, αυτός ήταν που κρυβόταν πίσω από την δημιουργία Cayenne. Κάτι αντίστοιχο θέλει να κάνει και στη νέα εταιρία του, την Bentley.

To SUV της Βρετανικής εταιρίας θα διαθέτει σχεδιασμό το οποίο θα φωνάζει από μακριά ότι πρόκειται για Bentley. Θα έχει την σχεδιαστική φιλοσοφία των τελευταίων αυτοκινήτων της και από πλάγια θα διαθέτει σπορ και δυναμική σχεδίαση. Η ποιότητα κατασκευής του θα είναι παρόμοια με αυτά των Continental και Mulsanne, με τον Durheimer να δηλώνει ότι ίσως το αυτοκίνητο αυτό να σημειώσει τις μεγαλύτερες πωλήσεις της μάρκας.

Το SUV μέχρι στιγμής έχει κωδική ονομασία BY736 και βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα MLB Evo. Θα έχει coupe σχεδίαση και το εσωτερικό του θα είναι είτε 4 είτε 5 θέσεων. Μηχανικά θα εφοδιάζεται με τον νέο V8 twin-turbo 4.0-λίτρων που ετοιμάζει η εταιρία μαζί με την Audi – ο οποίος θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο στο Detroit – και ίσως με τον V12 TDI του ομίλου. Υπάρχουν και φήμες για υβριδική έκδοση αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν διαρρεύσει περισσότερα στοιχεία.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, το SUV θα είναι πάρει το πράσινο φως για να βγει στη παραγωγή μέσα στο έτος και στις αγορές θα κυκλοφορήσεις το 2014.

[Πηγή: Car and Driver]