Στην τελευταία προγραμματισμένη επέμβαση υποβλήθηκε ο Robert Kubica. Αυτή έγινε στον δεξιό του αγκώνα, με στόχο την αποκατάσταση της πλήρους κινητικότητας του χεριού. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η επέμβαση ήταν απόλυτα επιτυχημένη, χωρίς να υπάρξει κάποια επιπλοκή κατά τη διάρκειά της. Η Lotus Renault αναφέρει.

Ο Robert Kubica υποβλήθηκε σε μια τελευταία προγραμματισμένη επέμβαση στην Ιταλία, με στόχο την ανάκτηση της πλήρους κινητικότητας του δεξιού του αγκώνα. Οι χειρούργοι είναι στην ευχάριστη θέση να αναφέρουν ότι μπόρεσαν να ολοκληρώσουν το 100% των καθηκόντων τους και δεν αντιμετώπισαν επιπλοκές. Περιέγραψαν το αποτέλεσμα της επέμβασης ως “απόλυτα επιτυχές”.

Όταν ξύπνησε, ήταν αμέσως ξεκάθαρο ότι ο Robert είχε καλή διάθεση. Γιατί; Λοιπόν, μόλις άνοιξε τα μάτια του, ρώτησε για τα αποτελέσματα του αγώνα! Τώρα, θα μείνει για μερικές μέρες στο νοσοκομείο, πριν από την έναρξη της αποκατάστασής του και το πρόγραμμα αποκατάστασης.

Ωστόσο, φήμες θέλουν το Πολωνό να δοκιμάζει τον προσομοιωτή της Toyota στην Κολωνία, αφού πρώτα περάσουν μέρες από την επέμβασή του. Γιατί της Toyota και όχι της Renault. Διότι ακούγεται ότι είναι πιο εξελιγμένος απ’ ό,τι της βρετανικής ομάδας και θα βοηθήσει περισσότερο τον Πολωνό. Επίσης, είναι γνωστό ότι ο 26χρονος θα κάνεις ιδιωτικές δοκιμές μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο Gerard Lopez, μεγαλομέτοχος της Renault, πιστεύει ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για τον Kubica και ότι ελπίζει να επιστρέψει το 2012.

[Πηγή: Lotus Renault GP, GMM | Photo Copyright: TOSHIFUMI KITAMURA/AFP/Getty Images]