Για πρώτη φορά το νέο Ford Mondeo, πιάστηκε από τους φωτογράφους κατά την διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης του. Το καμουφλάζ βαρύ και έτσι λίγα μπορείς να καταλάβεις για την σχεδίαση του νέου αυτοκινήτου. Το μόνο που διακρίνεται, είναι τα μπροστά φωτιστικά σώματα αλλά και η coupe σχεδίαση της γραμμής της οροφής.

Το νέο Ford Mondeo θα φορά ένα νέο σασί το οποίο είναι μέρος των παγκόσμιων σασί της Ford. Η κωδική του ονομασία είναι CD4, που εκτός από το Mondeo θα τοποθετηθεί επίσης στα Αμερικάνικα Lincoln MKZ και ΜΚS, καθώς και στο Ford Taurus του 2014.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες που θα είναι διαθέσιμο. Θα υπάρχουν τετρακύλινδοι ecoboost βενζινοκινητήρες με την απόδοσης τους να αγγίζει τα 250 άλογα και πετρελαιοκινητήρες απόδοσης από 115 έως 200 ίππων. Για πρώτη φορά το Mondeo θα φορέσει και υβριδικό κινητήρα που αποδίδει κοντά στα 200 άλογα και θα μπορεί να πιάστε ταχύτητα έως 75 χλμ/ώρα, αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα του. Τέλος σε ότι αφορά τα διαθέσιμα κιβώτια, εκτός του 6-τάχυτου μηχανικού, βρίσκεται στα σκαριά και ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

To νέο Mondeo αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις του την άνοιξη του 2013 στην Ευρώπη.

[Πηγή: Secretnewcars]