Κάθε φορά που η μητρική εταιρεία της Ferrari, Fiat SpA, ακούγεται ότι έχει έλλειψη ρευστότητας, ξεπροβάλλουν φήμες ότι ο ιταλικός βιομηχανικός γίγαντας και πρόσφατα πλειοψηφικός ιδιοκτήτης της Chrysler θα ρευστοποιήσει την εταιρία και θα την εισάγει στο χρηματιστήριο.

Οι τελευταίες εκθέσεις αναφέρουν ότι μια αρχική δημόσια εγγραφή, η αξία της Ferrari θα μπορούσε να ανέλθει μέχρι και €4.5 δισ. ($6.3 δισ.). Το ποσό αυτό είναι 1.8 φορές μεγαλύτερο από τα αναμενόμενα €2.6 δισ. σε έσοδα για φέτος των Ferrari και Maserati μαζί. Ο Manchione από την άλλη υποστηρίζει από την μεριά του, ότι η αξία της Ferrari ξεπερνά τα 5 δις ευρώ.

Ο David Arnold, αναλυτής της ελβετικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος Credit Suisse, επισημαίνει ότι αν η BMW εφαρμόζεται στις μετοχές της την ίδια πριμοδότηση, τότε η αξία κάθε μιας θα ήταν πάνω από 230 ευρώ, δηλαδή τέσσερις φορές πάνω από την αξία διαπραγμάτευσης στις αρχές Σεπτεμβρίου, που ήταν σχεδόν €57.

Παρ ‘όλα αυτά η αποτίμηση της Ferrari σε 4.5 δισ. ευρώ είναι περισσότερο ευσεβείς πόθοι από μια υγιή επιχειρηματική αποτίμησης. Η Fiat, η οποία κατέχει επίσης τις Alfa Romeo, Lancia, Maserati και το 53.5% της Chrysler, αξίζει μόλις 5.3 δισ. ευρώ συνολικά.

[Πηγή: Auto News]