Κάθε φορά που η μητρική εταιρεία της Ferrari, Fiat SpA, ακούγεται ότι έχει έλλειψη ρευστότητας, ξεπροβάλλουν φήμες ότι ο ιταλικός βιομηχανικός γίγαντας και πρόσφατα πλειοψηφικός ιδιοκτήτης της Chrysler θα ρευστοποιήσει την εταιρία και θα την εισάγει στο χρηματιστήριο.

Οι τελευταίες εκθέσεις αναφέρουν ότι μια αρχική δημόσια εγγραφή, η αξία της Ferrari θα μπορούσε να ανέλθει μέχρι και €4.5 δισ. ($6.3 δισ.). Το ποσό αυτό είναι 1.8 φορές μεγαλύτερο από τα αναμενόμενα €2.6 δισ. σε έσοδα για φέτος των Ferrari και Maserati μαζί. Ο Manchione από την άλλη υποστηρίζει από την μεριά του, ότι η αξία της Ferrari ξεπερνά τα 5 δις ευρώ.

Ο David Arnold, αναλυτής της ελβετικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος Credit Suisse, επισημαίνει ότι αν η BMW εφαρμόζεται στις μετοχές της την ίδια πριμοδότηση, τότε η αξία κάθε μιας θα ήταν πάνω από 230 ευρώ, δηλαδή τέσσερις φορές πάνω από την αξία διαπραγμάτευσης στις αρχές Σεπτεμβρίου, που ήταν σχεδόν €57.

Παρ ‘όλα αυτά η αποτίμηση της Ferrari σε 4.5 δισ. ευρώ είναι περισσότερο ευσεβείς πόθοι από μια υγιή επιχειρηματική αποτίμησης. Η Fiat, η οποία κατέχει επίσης τις Alfa Romeo, Lancia, Maserati και το 53.5% της Chrysler, αξίζει μόλις 5.3 δισ. ευρώ συνολικά.

[Πηγή: Auto News]

 • Δεν την βάζουνε στο χρηματιστήριο οι Ιταλοί την Ferrari ότι και να λένε οι αναλυτές! .-

 • Πάνος

  ναι γιατι φοβουνται οτι οι μετοχες της δεν θα εχουν την πρεπουσα ζητηση…..γιατι δεν την εβαζαν τοσα χρονια,ετσι απο καπριτσιο???

  • ίσως επειδή απλά δεν θέλουν! γιάυτους λένε ότι είναι ιερή μάρκα και δεν την βάζουν ότι και να γίνει στο χρηματιστήριο

  • Πάνος

   ΑΒ ας ειμαστε ρεαλιστες,δεν υπαρχουν ρομαντικες σκεψεις και συναισθηματισμοι οταν προκειται για  τα οικονομικα μιας εταιρειας και οποιασδηποτε εταιρειας τετοιου βεληνεκους…

  • hellboy

   δεν την βοηθα οικονομικα να μπει μια εταιρια στο χρηματιστηριο,δεν συμφερει δεν θα της φερει πελατες αλλα μπελαδες.ετσι λειτουργουν αυτα.δεν  ειναι θεμα συναισθηματος αλλα δεν θελουν να ξεπουληθουν.

  • μωρέ οι Ιταλοί σε αυτά εξακολουθούν να είναι ρομαντικοί. Βέβαια πουλάει τρελά, έχοντας τρελά κέρδη και έτσι έχει την άνεση να κάνει ότι θέλει!

  • hellboy

   καλα κανουν και δεν την βαζουν,ειναι τζογος.