Η αξία της Ferrari δεν είναι τόσο μεγάλη

Σχετικά άρθρα

Κάθε φορά που η μητρική εταιρεία της Ferrari, Fiat SpA, ακούγεται ότι έχει έλλειψη ρευστότητας, ξεπροβάλλουν φήμες ότι ο ιταλικός βιομηχανικός γίγαντας και πρόσφατα πλειοψηφικός ιδιοκτήτης της Chrysler θα ρευστοποιήσει την εταιρία και θα την εισάγει στο χρηματιστήριο.

Οι τελευταίες εκθέσεις αναφέρουν ότι μια αρχική δημόσια εγγραφή, η αξία της Ferrari θα μπορούσε να ανέλθει μέχρι και €4.5 δισ. ($6.3 δισ.). Το ποσό αυτό είναι 1.8 φορές μεγαλύτερο από τα αναμενόμενα €2.6 δισ. σε έσοδα για φέτος των Ferrari και Maserati μαζί. Ο Manchione από την άλλη υποστηρίζει από την μεριά του, ότι η αξία της Ferrari ξεπερνά τα 5 δις ευρώ.

Ο David Arnold, αναλυτής της ελβετικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος Credit Suisse, επισημαίνει ότι αν η BMW εφαρμόζεται στις μετοχές της την ίδια πριμοδότηση, τότε η αξία κάθε μιας θα ήταν πάνω από 230 ευρώ, δηλαδή τέσσερις φορές πάνω από την αξία διαπραγμάτευσης στις αρχές Σεπτεμβρίου, που ήταν σχεδόν €57.

Παρ ‘όλα αυτά η αποτίμηση της Ferrari σε 4.5 δισ. ευρώ είναι περισσότερο ευσεβείς πόθοι από μια υγιή επιχειρηματική αποτίμησης. Η Fiat, η οποία κατέχει επίσης τις Alfa Romeo, Lancia, Maserati και το 53.5% της Chrysler, αξίζει μόλις 5.3 δισ. ευρώ συνολικά.

[Πηγή: Auto News]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...