Τον Αύγουστο του 2009, η BMW είχε παρουσιάσει την ActiveHybrid έκδοση της X6. Με απλά λόγια την υβριδική X6 η οποία ήταν το δυνατότερο υβριδικό SUV που υπήρχε τότε, το οποίο απέδιδε 480 άλογα με 780 Nm ροπής.

Φαίνεται όμως ότι οι πωλήσεις δεν πήγανε όπως αρχικά είχανε υπολογίσει οι άνθρωποι της BMW και έτσι σταμάτησαν την παραγωγή του αφού τον θηριώδη V8 σίγουρα δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις πράσινο κινητήρα αφού έκαιγε υπερβολικά πολύ και σε συνδυασμό με την ακριβή τιμή του, το X6 ActiveHybrid δεν επιλέχθηκε από τους καταναλωτές.

Η υβριδική τεχνολογία του αποτελούταν από τον 4.4 λίτρων V8 turbo κινητήρα που απέδιδε τα 400 άλογα ενώ τα υπόλοιπα 40 από 2 ηλεκτροκινητήρες που τροφοδοτούνται από μπαταρίες λιθίου 2.4 kWh. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα έκανε σε 5.4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα περιοριζόταν ηλεκτρονικά στα 210 χλμ/ώρα. Να ζήσουμε να το θυμόμαστε θα πω εγώ, ακόμη ένα αυτοκίνητο που πέρασε στο χρονοντούλαπο το οποίο δεν έπρεπε ποτέ να περάσει στη παραγωγή. Ίσως ένας μικρότερος πετρελαιοκινητήρας να έσωζε την κατάσταση, αφού και φθηνότερο θα ήταν, αλλά και θα κατανάλωνε λιγότερο.

[Πηγή: Bimmerfile]