Παραφράζοντας τη γνωστή φράση του Neil Armstrong για το κατόρθωμα του στο φεγγάρι, έχουμε για την περίσταση: Ένα μικρό χορευτικό βήμα για τον ASIMO, ένα τεράστιο άλμα για την επιστήμη.

Το αξιολάτρευτο ρομποτάκι της Honda μπορεί πλέον να μιμηθεί τώρα και τις χορευτικές κινήσεις σου, εκτός των ήδη προεγκατεστημένων κινήσεων. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το σύστημα Xbox Kinect που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τον ASIMO. Εσύ απλά θα πρέπει να χορέψεις και το ρομπότ θα αντιγράψει τη κάθε σου κίνηση, με εξαίρεση φυσικά τις ακραίες αυτές που θα το κάνουν να πέσει.
Εκτός από αυτό, ο ASIMO μπορεί να διαβάσει-καταλάβει τώρα και χειρονομίες για να επικοινωνήσει με τους γύρω του.

Αυτό είναι άκρως εντυπωσιακό γιατί στο παρελθόν, οι προγραμματιστές έπρεπε να κωδικοποιήσουν την κάθε κίνηση σε κάθε μία από τις αρθρώσεις του Asimo, προκειμένου για το ρομπότ να είναι σε θέση να εκτελέσει μια απλή χορευτική φιγούρα. Ο σχεδιασμός απαιτούσε μια συμφωνία προγραμματισμού για να είσαι σε θέση το το ρομπότ μόνο να περπατήσει ένα βήμα. Τώρα ο Asimo απαιτεί απλώς έναν άνθρωπο να κινηθεί φυσικά, προκειμένου να κουνήσει τις αρθρώσεις του.

[Πηγή: Honda,  Automaton]