Το νέο Audi A3 συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης και η Audi άφησε τους φωτογράφους να βγάλουν φωτογραφίες από το εσωτερικό του νέου A3. Η έκδοση παραγωγής του νέου A3 έχει εσωτερικό σχεδόν παρόμοιο με αυτό του πρωτότυπου A3 e-tron concept που παρουσιάστηκε τον Απρίλιο στη Σανγκάη. Διαθέτει κουμπί εκκίνησης του κινητήρα, ηλεκτρικό χειρόφρενο, οθόνη στη κορυφή του ταμπλό η οποία βυθίζεται μέσα στο ταμπλό αλλά και το σύστημα lane assist.

Να θυμίσω ότι το νέο A3 θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2012. Τόσο η hatchback όσο και η Sedan έκδοση θα βρίσκονται σε περίοπτη θέση στο περίπτερο της Audi στην ελβετική πόλη, την ώρα που στο μέλλον το A3 θα είναι διαθέσιμο σε ακόμη δύο εκδόσεις, 5-πορτη Sportback και cabrio, έτσι ώστε να ανταγωνιστεί τα BMW 1-Series, BMW 2-Series (η coupe Σειρά 1), Mercedes Α-Class και B-Class.

Το νέο Audi A3 θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα του ομίλου MQB “Modular Querbaukasten” στα Γερμανικά, “σπονδυλωτή αρχιτεκτονική” στα Ελληνικά, (την ίδια που θα φορά και το νέο Golf VII). Το αυτοκίνητο θα φορά μια μεγάλη γκάμα TSI και TDI κινητήρων από 1.200 cc έως 2.000 cc απόδοσης 85 έως 210+ ίππων. Θα υπάρχουν εκδόσεις S και RS αλλά αυτές θα παρουσιαστούν μερικά χρόνια αργότερα. Φυσικά θα υπάρχουν υβριδικές, plug-in και ηλεκτρικές προτάσεις.

Το νέο A3 θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο το οποίο θα φορέσει τον νέο 1.400αρη TSI με τα 140 άλογα με το σύστημα απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων. Το σύστημα θα λειτουργεί σε μεσαία φορτία και με ταχύτητες έως 50 χλμ/ώρα. Όταν το A3 θα κινείται με 50 χλμ/ώρα με τρίτη ή τετάρτη ταχύτητα, θα εξοικονομεί περίπου στο 1 λίτρο/100 χλμ. Επίσης το A3 θα φορέσει και τρικύλινδρους κινητήρες καθώς και κινητήρες κατανάλωσης υγραερίου.

Το νέο A3 θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές της τωρινής γενιάς. H 3-πορτη έκδοση και η Cabriolet θα έχει μήκος 4.26 μέτρα με μεταξόνιο 2.595 μέτρα, ενώ η 4-πορτη sedan και η 5-πορτη Sportback  θα έχει μήκος 4.44 μέτρα και μεταξόνιο 2.630 mm.  Το νέο Α3 θα είναι φυσικά φαρδύτερο και κοντύτερο από την τωρινή γενιά. Οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2012, ως μοντέλο του 2013.

[Πηγή: MotorAuthority]