Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το θέμα σχετικά με τα Porsche Cayenne της Λάρισας, αποφασίσαμε να το ερευνήσουμε οι ίδιοι το θέμα και να επικοινωνήσουμε με τον ίδιο τον κ. Πολεμαρχάκη για να μας δώσει περισσότερα στοιχεία για τις πηγές του. Ο κ. Πολεμαρχάκης μας απάντησε άμεσα και μας ενημέρωσε ότι:

Η παρατήρησή μου ήταν άτυπη, βασισμένη σε αυτά που είχα ακούσει σε κύκλους οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα πριν μερικά χρόνια. Κάποιος που ερεύνησε πρόσφατα το θέμα, και τον οποίο εμπιστεύομαι, μου είπε ότι ο κατά κεφαλήν αριθμός Porsche Cayenne στη Λάρισα (1 ανά 2627) είναι διπλάσιος από αυτόν των Porsche Cayenne στις υπόλοιπες χώρες του ΟΟΣΑ (1 ανά 4.555)*

Πριν επικοινωνήσουμε με τον καθηγητή, ψάξαμε λίγο παραπάνω και πήραμε στα χέρια μας τα στοιχεία πωλήσεων της Porsche, για τα δύο τελευταία χρόνια όπου δείχνουν πως συνολικά σε όλη την Ελλάδα πωλήθηκαν 243 Cayenne. Την ίδια περίοδο στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση πωλήθηκαν συνολικά 23.580 Cayenne. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ελληνική αγορά έχει μόλις το 1% της πίτας πωλήσεων Cayenne ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απ’ ότι φαίνεται τελικά η Λάρισα δεν είναι η πρωτεύουσα των Porsche Cayenne, αλλά σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την αφοπλιστική ειλικρίνεια με την οποία μας απάντησε ο κ. Πολεμαρχάκης. Περιμένω τα σχόλια σου πάνω στην εξέλιξη του θέματος.


[Photo Copyright: Kamera Assault@ Flickr]

* Ο κ. Πολεμαρχάκης μας απάντησε στα Αγγλικά και η απάντησή του μεταφράστηκε στα ελληνικά για τις ανάγκες του άρθρου. Η πρωτότυπη απάντηση του καθηγητή στα αγγλικά ήταν:

My remark was casual, based on what I had heard in economic policy circles in Greece a few years back. Someone who researched the matter recently, and whom I trust, tells me that the per capita number of Porsche in Larissa (1 per 2627) is twice that of Porsche Cayenne in the OECD countries (1 per 4555)