Alonso: Πρέπει να τα κάνουμε όλα τέλεια αύριο

Σχετικά άρθρα

Ξεκάθαρα, η Ferrari δεν μπορούσε να απειλήσει τις Red Bull και McLaren στον έναν γύρο. Ωστόσο, αν κοιτάξουμε τα φετινά Grand Prix, η 150° Italia είναι πιο γρήγορη στους αγώνες, κάτι που ο Fernando Alonso ελπίζει να συμβεί και αύριο. Και πάλι, στόχος για τους κόκκινους είναι το βάθρο, αλλά ο “El Nano” δηλώνει ότι αν θέλουν να το πετύχουν, θα πρέπει να τα κάνουν όλα τέλεια, όπως τη στρατηγική και την εκκίνηση.

Είμαστε περίπου εκεί που περιμέναμε να είμαστε στις κατατακτήριες. Δεν είναι επειδή είναι η 8η φορά σε 18 κατατακτήριες που έχω τον 5ο χρόνο. Είναι επειδή όλο το χρόνο, με μερικές εξαιρέσεις, οι McLaren και Red Bull είναι πιο δυνατές από εμάς το Σάββατο, ενώ την Κυριακή η κατάσταση γίνεται διαφορετική, με τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ μας να κλείνει. Ξέρουμε ότι μπορούμε να παλέψουμε για το βάθρο, αλλά για να το πετύχουμε, θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα τέλεια, ξεκινώντας από την εκκίνηση και τη στρατηγική μας.

Στο Q3, σκέφτηκα να κάνω μόνο μία προσπάθεια, αλλά η πρώτη δεν ήταν τέλεια και προτίμησα να κάνω άλλη μία. Δε νομίζω ότι θα κάνει τόσο μεγάλη διαφορά ένα σετ φρέσκων ελαστικών αύριο, επειδή η φθορά δε δείχνει να είναι μεγάλη. Ίσως ο καλύτερος χρόνος να είχε έρθει στον δεύτερο ή τρίτο γρήγορο γύρο, αλλά κάνοντας αυτό, θα θέταμε σε κίνδυνο τη στρατηγική μας, διότι θα είχαμε πιο φθαρμένα ελαστικά στην αρχή απ’ ό,τι οι ανταγωνιστές μας. Θα ξεκινήσω από την καθαρή πλευρά της πίστας και ελπίζω να κερδίσω κάποιες θέσεις. Ο πρώτος γύρος θα είναι μια καλή ευκαιρία.

Η δική μου εμπρός πτέρυγα δούλεψε καλά όλο το Σαββατοκύριακο, αλλά η ομάδα αποφάσισε να βάλει την παλιά στον Felipe. Κατά μία έννοια, αυτό είναι θετικό, διότι θα πάρουμε περισσότερα δεδομένα, ώστε να τα συγκρίνουμε και να καταλάβουμε καλύτερα το νέο εξάρτημα. Αύριο θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα συμπεριφερθούν τα ελαστικά από την αρχή μέχρι και το τέλος του αγώνα, καθώς η θερμοκρασία θα πέφτει.


[Πηγή: Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...