Vettel: Πολλοί οι αντίπαλοι για το 2012

Σχετικά άρθρα

Ο άνθρωπος που… κατάπιε όλο το ενδιαφέρον στο φετινό πρωτάθλημα είναι ο Sebastian Vettel. Ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν άφησε κανέναν οδηγό να του στερήσει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα, αφού εκμεταλλεύτηκε σχεδόν πλήρως τις δυνατότητες του ταχύτερου μονοθεσίου και στα 18 φετινά Grand Prix. Η διαφορά του από τον δεύτερο Jenson Button βρίσκεται στους 119(!) βαθμούς, και κάτι που δείχνει την άνεση με την οποία κατέκτησε τον τίτλο.

Ωστόσο, ο 24χρονος τονίζει ότι ο 2012 δε θα είναι μια εύκολη χρονιά, καθώς υπάρχουν πολλοί και ανταγωνιστικοί αντίπαλοι, οι οποίοι μπορούν να του ασκήσουν πίεση.

Σίγουρα, δεν υπάρχει ένας οδηγός που θα ήθελα να υπογραμμίσω, διότι ζούμε σε μια εποχή της Formula 1 που δεν έχεις μόνο έναν αντίπαλο, αλλά πολλούς, με διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Η McLaren ήταν πολύ δυνατή φέτος, και με τους Jenson και Lewis. Πιθανότατα, δεν ήταν η πιο εύκολη χρονιά για τον Lewis, αλλά αυτό δε σημαίνει πως το ίδιο θα συμβεί και το 2012.

Ο Fernando με τη Ferrari θα είναι σίγουρα δυνατός, όπως επίσης και η Mercedes, με δύο εξαιρετικούς οδηγούς. Και ας μην ξεχνάμε ποτέ τον Mark. Έτσι, δε θα πω ένα όνομα, αλλά πολλά ονόματα. Αυτή είναι η γνώμη μου.

Κατά τη δική μου γνώμη, όμως, τον μεγαλύτερο ρόλο δε θα παίξουν οι οδηγοί, αλλά τα μονοθέσια που θα οδηγούν. Αν ο Vettel έχει και την επόμενη σεζόν ένα τόσο ανταγωνιστικό μονοθέσιο, το οποίο είναι σχεδόν απλησίαστο στην παραγωγή κάθετης δύναμης, τότε δε θα έχει πρόβλημα να φτάσει και πάλι με άνεση στον τίτλο, που θα είναι και ο τρίτος. Αντίδραση περιμένουμε από τις ομάδες, όχι από τους οδηγούς. Ανταγωνιστικοί οδηγοί υπάρχουν κάθε χρόνο. Θα είναι ένας, θα είναι δύο, θα είναι περισσότεροι που θα έχουν την ατομική απόδοση. Το ίδιο, ωστόσο, θα πρέπει να συμβεί και με το μονοθέσιό τους.

[Πηγή: Formula 1 | Photo Copyright: Clive Rose/Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...